Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A gravitáció tényleg mindent...

A gravitáció tényleg mindent felülír?

Figyelt kérdés
miközben néztem ezt: https://www.youtube.com/watch?v=QgNDao7m41M elgondolkodtam. A gravitáció az ami felülír minden fizikai szabályt, a fényt de még az időt is. Igaz az gondolatmenetem? Ha nem miért nem?

#szabály #idő #gravitáció #fény #fly in a nyan cat
2015. ápr. 2. 17:10
1 2
 1/16 Vree ***** válasza:
100%

Nem, ez egy marhaság, amit mondasz. Mi az, hogy "felülír"?

A gravitáció nem "felülír" más fizikai tulajdonságokat, hanem valamilyen módon arányos velük. El se tudom képzelni, hogy mire próbálsz kilyukadni.

2015. ápr. 2. 17:16
 2/16 anonim ***** válasza:
80%

Öööö, milyen gondolatmentről akarod tudni, hogy igaz-e? Neked legfeljebb csak egy érzés van a gyomrodban. :)

És milyen szabályt ír felül a gravitáció? Gyenge tereknél használjuk Newton formuláját, de erőseknél, a Naprendszerben hosszabb idő alatt lezajló folymatokra vagy kozmikus léptékben az általános relativitáselméletet használjuk, a videó is ez utóbbira hivatkozik.

2015. ápr. 2. 17:32
 3/16 Gabooorka ***** válasza:
0%
Nos a feketelyuk (ha jól tudom) a tömegével képes elképesztő mértékben torzítani a teret és nem pedig a gravitációs erejével. A gravitációnak abszolút semmi köze sincs az időhöz.
2015. ápr. 2. 17:51
 4/16 A kérdező kommentje:
A gravitáció képes befolyásolni a fény irányát, az idő múlását, vagy akár a méreteket is. Így értettem. A tér torzulása ami erősebb bármelyik fizikai elemnél, így értettem. De a felháborodásotokból gondolom nem így van. Idegeskedjetek még egy kicsit a gondolataimon :) bár nem ezért szántam a kérdést. Van különbség egy nyugodt beszélgetés meg egy tökönrúgás közt.
2015. ápr. 2. 18:28
 5/16 A kérdező kommentje:
Gábor, a tömeg generálja a gravitációs hatást ami aztán torzítja a teret. Én így tudom :)
2015. ápr. 2. 18:31
 6/16 anonim ***** válasza:
75%
Az einsteini fizikában nem létezik gravitáció - egyszerűen a tömeg torzítja a teret, és ezt a tértorzulást érzékeljük gravitációként.
2015. ápr. 2. 19:26
 7/16 anonim ***** válasza:
a tömeg torzítja a téridőt
2015. ápr. 2. 20:20
 8/16 anonim ***** válasza:

6 Ezt a mondatot nagyon tudományosan leírtad és biztos ezt tanítják de hogy semmi értelme az fix.

Minek kell bevezetni a tér fogalmát amikor a vak is látja hogy egy kölcsönhatást írtál le .A tömeg okozza azt a hatást ami a gravitáció ,az hogy a másik tömeg vonzódik hozzá ,ehhez nem kell kitalálni egy segéd paramétert ami ráadásul teljesen megfoghatatlan csupán matematikai kitaláció. A valóságban ilyen nem létezik hogy x y z síkok és idő. Ez csak Newtoni illúzió .

A valóság Einsteini és nem osztható több paraméterre .1 paraméter van,elnevezése téridő .A téridők közti relatív eltérésekből megadható bármelyik Newtoni fizikai paraméter értéke.

Az a gondolat Einsteinnél hogy görbítjük a teret nem szó szerint kell érteni mintha ott lenne a térben valami anyag ami a "tér" és az hat az atomokra ami viszont nem tér hanem anyag. Ezért hülyeség azt gondolni hogy a tér hat az atomokra ,ezért mérünk gravitációt . Ez a megközelítés pontosan ugyan az mintha azt mondanám az univerzumot egy láthatatlan takony tartja egyben miközben tök fölösleges ez a paraméter hisz tudom hogy két atom közt kölcsönhatás van ami a távolság négyzetével bla bla bla . Ha az atomokat egyesével téridőkoordinátáknak vesszük akkor köztük kiszámolható minden erő meg idő eltérés ,nem volt szükség ködös tér elméletekre amiket isten keze görbít és a bolygók aszerint járják pályájukat.

2015. ápr. 3. 01:39
 9/16 A kérdező kommentje:
A gravitáció nem egy szimpla torzulás hanem egy hatás. Ennek így van értelme és logikája. Nem pedig úgy hogy egy melléktermék.
2015. ápr. 3. 02:22
 10/16 anonim ***** válasza:
Amikor valami zuhan az úgy képzeld el, hogy lebeg a zuhanó térben. Vannak dolgok a fizikában amit nem lehet megérteni csak megszokni. Egy egy olyan.
2015. ápr. 3. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!