Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Azzal próbálkoztam a linkelt...

Azzal próbálkoztam a linkelt programban, hogy olyan rendszert állítsak fel, ahol az egyik bolygó nap körüli pályáról átálljon egy bolygó körülire, de nem sikerült. Lehetséges ez egyáltalán?

Figyelt kérdés
Https://www.youtube.com/watch? V=XfuBREMXxts&index=15&list=FLLumlC48-I_4lY3ZhHOgptw

2015. márc. 16. 18:50
 1/6 2xSü ***** válasza:
0%
Ez egy videó, a The Monkees I'm a Believer című zenéje. Itt valóban nehéz lesz jól beállítani a bolygó paramétereit…
2015. márc. 16. 19:26
 2/6 A kérdező kommentje:

a francba, kösz hogy szólsz!

[link]

ez a helyes link, bocsánat.

2015. márc. 16. 19:54
 3/6 Hominida ***** válasza:

Kínos meglepetés volna, ha kiderülne, hogy nem lehetséges, miután már szondákat küldtünk más bolygók köré. :-) Elvi szempontból nincs különbség egy 50 kilós szondácska és egy bolygó átirányítása között, csak az az eltérés, hogy a célbolygóval végül alkotott közös tömegközéppont jó magasra kerül, vagy akár a két égitest közé.

Az teljesen biztos, hogy legalább két manőver kell az átálláshoz, az egyik a letérítés a kezdeti pályáról, a másik a lefékezés az orbitális sebességre.

Kóstold meg az AstroGrav-ot, a próbaváltozat is elég jó.

2015. márc. 17. 21:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Próbálgatással elég nehéz két olyan orbitális pályát találni, ahol az egyik bolygó berántja a másikat maga köré orbitra, de nem lehetetlen.

Legideálisabb esélyed akkor van: HA akkor van

"closet approatch" amikor a befogandó objektum perihelium.-ban van.

Ezzel a kis programmal az a baj, hogy nem lehet pontosan belőni, mert a koordinátarendeszere korlátolt.

Pl, csináltam olyanokat, ahol a befogandó perturbáció miatt a bolygóbacsapódott, meg olyat, mikor kilökődött, mindezt úgy hogy az x koordinátát 1-el növeltem vagy csökkentettem. A te általad várt cél a kettő közt lenne, de tizedes, vagy akár tízezredes koordináta pontosságot nem fogad el.

Ha érdekel, javaslom hogy nézz utána a Kerbal Space nevú játéknak. Ez egy NASA simulátor, ahol a te saját űrhajódat tudod egy naprendszeren beül orbitra állítani, landolni. . . Arra remek a program, hogy szemléltesse, milyen nagy pontossággal be kell lőni a pályákat, hogy pont befogjon a cél objektum, meg am fun.

2015. márc. 17. 22:36
 5/6 2xSü ***** válasza:
0%
Én is eljátszogattam vele. Olyat sikerült elérnem, hogy egy bolygó a másik körül megtett négy kört, majd kiszállt a világűrbe.
2015. márc. 18. 12:16
 6/6 2xSü ***** válasza:
0%

Ez is majdnem…

body 1:

- mass: 200

- position: 0,0

- velocity: 0,0

body 2:

- mass: 10

- position: 160,0

- velocity: 0,120

body 3:

- mass: 0.1

- position: -180,0

- velocity: 0,-50

accurate: 7

2015. márc. 18. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!