Ez csak szerintem hülyeség?
Szerintem a fénysebességnél lehet gyorsabban haladni, az hogy korlátozva van a haladási sebességünk, szerintem elég értelmetlen, nekem ez nem tetszik.
A galaxisok nem rengeteg fényévre van egymástól, ha tényleg így lenne, az elég értelmetlen lenne, ez sem tetszik..
A világ nem így működik, hogy ha valami értelmetlennek tűnik, akkor azt nem létezhet :D
A világ leszarja, hogy szerintünk mi értelmes vagy értelmetlen, nem foglalkozik az etikával, az emberek érzéseivel sem, csak van.
Most az elnevezésével van bajod? Mert szerintem annak semmi jelentősége nincs.
Vagy az elnevezések alapján vonod le a következtetést, hogy logikus e létezése? Nem értem a problémát :\
(rákattint a Wikipédia-linkre)
OK, először is, ez nem egy "elmélet". Ez egy sci-fi koncepció, amit valaki felrakott. Ahogy a magyar Wiki cikk most kinéz, ez lehet egy fikció kategóriába tartozó szócikk (a Wikin ilyen kitalált/irodalmi klisé jellegű dolgokat tárgyaló cikkek is vannak), ki lehetne egészíteni olyanokkal, mint mondjuk Edwin Abbott Abott "Flatland"-ja, vagy Mézga Aladár "Második dimenzió"ja, de ebben a formában nincsen semmilyen tudományosan is létező tény mögötte.
Ha azt mondod, hogy a multiverzum szó rossz, mert az univerzum definíció szerint minden létező dolgot magába foglaló dolog, amit nem lehet tovább szeletelni (mert akkor a definíciót ki kell terjesztenünk a 'szelek're is), abban teljesen igazad van. De vedd figyelembe, hogy jelenleg nincs más szavunk, mint a 'valóság' vagy az 'univerzum', amivel egy másik létsíkot leírhatnánk (jé, csak találtam egyet: létsík), ezért szorulnak a szerzők gyakran a 'párhuzamos valóság' vagy 'párhuzamos univerzum' kifejezésekre. Innen már csak egy lépés akkor, hogy az összes párhuzamos univerzumot egybefoglaló entitás neve legyen MULTIverzum.
"mi értelme a multiverzumnak"
Még ha léteznek is párhuzamos univerzumok, akkor nem azért, mert értelme van.
Mi értelme van az élet létezésének?
Semmi.
Ami létezik, az azért létezik, mert a természeti törvényekből következően jött létre.
Persze ezzel elmehetünk a végtelenig, mint a mindenre miérttel visszakérdező kisgyereknél és nincs végleges válasz.
Mi a fenének vannak természeti törvények?
Mindenesetre, HA létezik multiverzum, akkor nagy eséllyel nem úgy és nem azért, amit a scif-ik írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!