Vajon mire eljön a világ vége, addigra kitalál valamit az emberiség?
"Mire a föld hidrogénje kifogy és elposztul."
A kettő közt nem látom a közvetlen összefüggést.
Mire oda jutunk, hogy a földi víz elfogy (mert amíg van víz ,addig miért ne lenne hidrogén) ez a bolygó már réges-rég lakhatatlan lesz.
És nem a hidrogén miatt.
Én arra lennék kíváncsi, honnan jött az az ötlet, hogy a hidrogén kifogyása lenne a halálunk. Mert ennek nincs semmi alapja.
Igen, mindenképpen! Én például tegnap kitaláltam hogy mit főzzek ma ebédre, pedig még nincs is itt a világvége.
Vagy lehet, hogy pont ezért nem jött el? Hmm...
Én feltételezek egy erős tárgyi tévedést a kérdezőnél. Mármint hogy a Nap hidrogénje helyére került valami félreértés miatt a Föld hidrogénje.
Q-ra nem mindegy.
"Mikor lejár a föld ideje...addigra kitalál valamit az emberiség?"
Nem jár le a Földi (nagybetűvel) ideje, sem a szavatossága, mivel nem élelmiszer. És nincs megírva, hogy a Földnek mikor kell elpusztulnia. Amúgy több dolog is van, ami veszélyezteti a földi életet, a leghamarabb bekövetkező katasztrófát talán az okozhatja, hogy a fölmelegedés hatására felolvad a tundrán és tajgán lévő talaj, és kiszabadul belőle az a sok millió/milliárd tonna metán, ami a talajban felgyülemlett. Ez végzetes is lehet, és kb 100-150 év múlva be is fog következni, ha így folytatódik a felmelegedés. Tehát elméletileg, ha igaz amit mondanak, nincs 200 éve vissza az emberiségnek. Persze lehet, hogy nem fog bekövetkezni, vagy hogy nem lesznek olyan komoly következményei. De a lényeg, hogy több tucat "világvége" veszélyezteti a földi életet még azelőtt, hogy a Nap fölfúvódna, és felperzselné a Földet.
Továbbá gondolkozzunk azon, mi van, ha véges a világ, mi lesz a hidrogénnel (földi vagy nem földi, édes mindegy), ha nem lesz. És akkor a hélium miért nem fogy el ugyanúgy. És a többi mit csinál.
Ennyi fölösleges ideje nincs az emberiségnek. Én például megyek enni, hogy nekem ne legyen végem.
Sokkal póriasabb okokból sokkal nagyobb esélyünk van koraibb kihalásra. globális felmelegedés, tiszta ivóvíz-készletek elfogyása, környezetszennyezés, háborúk, táplálékhiány stb.
Vagy egy jó nagy kavics a világűrből.
Lehet nagyon borúlátóan és nagyon optimistán jósolgatni, mindkettő alaptalan és totál szubjektív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!