Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Vajon mire eljön a világ...

Vajon mire eljön a világ vége, addigra kitalál valamit az emberiség?

Figyelt kérdés
Most az olyan véletlenszerű dolgokat hagyjuk,hogy ütközik a főld más bolygokkal...

2015. márc. 30. 03:55
1 2 3
 11/26 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Mire a föld hidrogénje kifogy és elposztul."

A kettő közt nem látom a közvetlen összefüggést.

Mire oda jutunk, hogy a földi víz elfogy (mert amíg van víz ,addig miért ne lenne hidrogén) ez a bolygó már réges-rég lakhatatlan lesz.

És nem a hidrogén miatt.

Én arra lennék kíváncsi, honnan jött az az ötlet, hogy a hidrogén kifogyása lenne a halálunk. Mert ennek nincs semmi alapja.

2015. márc. 30. 07:44
 12/26 anonim ***** válasza:
Kíváncsi lennék fajunk evolúciójára ahol nem oxigént lélegzünk hanem hidrogént
2015. márc. 30. 07:51
 13/26 anonim ***** válasza:

Igen, mindenképpen! Én például tegnap kitaláltam hogy mit főzzek ma ebédre, pedig még nincs is itt a világvége.

Vagy lehet, hogy pont ezért nem jött el? Hmm...

2015. márc. 30. 10:03
 14/26 Wadmalac ***** válasza:
100%

Én feltételezek egy erős tárgyi tévedést a kérdezőnél. Mármint hogy a Nap hidrogénje helyére került valami félreértés miatt a Föld hidrogénje.

Q-ra nem mindegy.

2015. márc. 30. 10:12
 15/26 anonim ***** válasza:
A Földön lévő hidrogén még évmilliárdokig nem fog elfogyni, ahogy a Napban lévő hidrogén sem. Tehát az emberi élet végét, sőt, a Földi élet végét sem ez fogja okozni.
2015. márc. 30. 10:38
 16/26 anonim ***** válasza:

"Mikor lejár a föld ideje...addigra kitalál valamit az emberiség?"

Nem jár le a Földi (nagybetűvel) ideje, sem a szavatossága, mivel nem élelmiszer. És nincs megírva, hogy a Földnek mikor kell elpusztulnia. Amúgy több dolog is van, ami veszélyezteti a földi életet, a leghamarabb bekövetkező katasztrófát talán az okozhatja, hogy a fölmelegedés hatására felolvad a tundrán és tajgán lévő talaj, és kiszabadul belőle az a sok millió/milliárd tonna metán, ami a talajban felgyülemlett. Ez végzetes is lehet, és kb 100-150 év múlva be is fog következni, ha így folytatódik a felmelegedés. Tehát elméletileg, ha igaz amit mondanak, nincs 200 éve vissza az emberiségnek. Persze lehet, hogy nem fog bekövetkezni, vagy hogy nem lesznek olyan komoly következményei. De a lényeg, hogy több tucat "világvége" veszélyezteti a földi életet még azelőtt, hogy a Nap fölfúvódna, és felperzselné a Földet.

2015. márc. 30. 10:46
 17/26 anonim ***** válasza:

Továbbá gondolkozzunk azon, mi van, ha véges a világ, mi lesz a hidrogénnel (földi vagy nem földi, édes mindegy), ha nem lesz. És akkor a hélium miért nem fogy el ugyanúgy. És a többi mit csinál.

Ennyi fölösleges ideje nincs az emberiségnek. Én például megyek enni, hogy nekem ne legyen végem.

2015. márc. 30. 13:20
 18/26 A kérdező kommentje:
A földnek legyen 6milliárad év a "szavatossága"...szóval még milliárd évek vannak, hogy kitaláljanak valamit...kifognak?
2015. márc. 30. 13:26
 19/26 Wadmalac ***** válasza:

Sokkal póriasabb okokból sokkal nagyobb esélyünk van koraibb kihalásra. globális felmelegedés, tiszta ivóvíz-készletek elfogyása, környezetszennyezés, háborúk, táplálékhiány stb.

Vagy egy jó nagy kavics a világűrből.

Lehet nagyon borúlátóan és nagyon optimistán jósolgatni, mindkettő alaptalan és totál szubjektív.

2015. márc. 30. 13:53
 20/26 Szirty ***** válasza:

Jó pár világvégét jósoltak már:

[link]

[link]

Vizsgáljuk meg azt is, hogy ezeket hogyan éltük túl! :)

2015. márc. 30. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!