Elmagyarázza nekem vki kémiából egyenletek hogyan kell megoldani?
Pl.:
2Na+Cl2=2NaCl
a lényeg, hogy az egyenlet bal oldalán is annyi atom legyen amennyi a jobb oldalon van(atommegmaradás törvénye), és még amit tudni kell, hogy a gáz halmazállapotú anyagok mellé mindig 2-es indexet írunk, mert ezek molekulárisak
A jod mondjuk szilard, a brom meg folyekony es azok is ketatomos molekulat alkot...
Az egyenletrendezesnek meg tobb koze van az ox szamoknak. A tobbit ha hazaertem
No hazaértem. Jó lenne tudni amúgy, hogy a titrálás nem megy, vagy nem tudod rendezni, hogy H + O - > H2O.
A kémiát nem itt kell elkezdeni. Az alapokkal kell, a legáltalánosabb dolgokkal, amiknek igazából semmi köze a kémiához, mégis nélkülük a legbanálisabban lehet elakadni egy feladattal.
Ismerjük az alapvető mértékegységeket, tömeg(m) molaritás (n) moláris römeg(M) sűrűség(ró) ÉS tudjunk velük számolni is. Ha ez megvan nézzük át a tömeg%ot a mol%ot a koncentrációt és azokkal is tudjunk számolni, és egymásba is átszámolni. Tudjunk alapvető keveréseket felírni, párologtatást, bepárlást... Ismerjük a molekulaképletet és az összegképletet.
Ha ez megy nézegessünk gázok tulajdonságait vizsgáló feladatokat, egyensúlyra vezető folyamatokat, termokémiai alapokat.
Aztán lehet hajózni a kémia durvább vizeire :
Elektrokémia, Sav-bázis, termokémia, gázelegyek, puffer oldatok. Az hogy itt már mi miért és hogyan van azt tudnod kéne a korábbi tapasztalatokból. Nincs királyi út.
A középsulis kémia egyébként pont úgy van felépítve, hogy 9. első félévben letolja hogy elektronszerkezettermokémiasavbáziselektrokémia aztán másfél évig húzza az egyébként kb 0 alapra mutogató szerves és szervetlen kémiát.
Az alapórás kémia elég lájti. Gimiben én is rossz voltam belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!