"A világegyetem folyamatosan nő. " De hova nő? Miért, mekkora? És hol a vége?
Figyelt kérdés
2010. febr. 15. 16:27
11/12 anonim válasza:
Egy érdekes kapcsolat létezik a fizikában a 0 Kelvin és a végtelen Kelvin hőmérséklet kapcsán. Egyrészt mindkettő elérhetetlen, másrészt amikor megközelítik ezeket a hőmérsékleteket, akkor az anyag és az energia hasonlóan viselkedik. A 2 szélsőséges körülmény a részecskék szélsőséges közeledését okozza, ezáltal egy "óriás atommagot" hozva létre. 0 Kelvin közelében Bose-Einstein kondenzátumnak nevezik, szélsőségesen nagy hőmérsékleten pedig Kvark-Gluon plazma. Az ősrobbanáskor az univerzum összes anyaga egy nagyon rövid időre Kvark-Gluon plazmaként létezett.
12/12 anonim válasza:
Az első komment írója vagyok!
Érdekesek a válaszok én is köszönöm...
Ami meg nem ide tartozik csak számomra érdekes,h én is ugyanilyeneken gondolkodom mostanság és nagyon érdekel és vonz a csillagászati pálya.És én is 16 éves lány vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!