Gergely006 kérdése:
Wilbur Scoville 1912-ben alkotta meg azt a skálát, amivel a paprika csípősségét határozhatják meg. A skála nullától 16 millióig terjed. Ezt a feladatot valaki megtudja oldani? [Egyszerű, tudom. De nincs időm megcsinálni
Figyelt kérdés
Az eljárás Lényege, hogy a vizsgált paprikából oldatot készítenek, melyet addig hígítanak cukros vízzel, míg a csipő érzés elmúlik. Ezt eredetileg öt kostólón tesztelik. egy 500.000 SHU értékű paprikából készült kivonatot például több mint 500.000-szeresére kell hígítani, hogy ne csípjen.
Egy vizsgálat során az ALMAPAPRIKÁBÓL és a CSERESZNYEPAPRIKÁBÓL nyert oldatok mindegyikéhez ugyanannyi cukros vizet adtunk. Mennyi volt a vizsgált ALMAPAPRIKA OLDAT, ha a CSERESZNYEPAPRIKÁBÓL nyert kivonat tömege 5g?(A vizsgált APLMAPAPRIKA SHU értéke 600,a CSERESZNYEPAPRIKÁÉ pedig 2400 SHU)
2015. márc. 11. 15:01
1/5 anonim válasza:
A hétvégén lesz időm megoldani.
2/5 A kérdező kommentje:
Az a baj nekem holnapra kell :) :D
2015. márc. 11. 15:43
3/5 anonim válasza:
Hát az baj. De ha neked nem elég fontos ahhoz, hogy időt szánj rá, akkor nekem miért lenne elég fontos?
4/5 A kérdező kommentje:
Nem kényszeríteni szeretnélek csak rengeteg más is van amit el kell intéznem és ez nem nagyon fér a mai napomba.
(Most is azt csinálom)
2015. márc. 11. 16:08
5/5 A kérdező kommentje:
és kicsit rossz a szövegértésem
2015. márc. 11. 16:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!