Melyik országokban használják a Kelvin- hőmérsékleti skálát? Európában ez, vagy Celsius- skála az elterjedtebb?
> „Melyik országokban használják a Kelvin- hőmérsékleti skálát?”
Ő… Mindegyikben? (Igen, még a harmadik világbeli országokban is élnek szerintem olyanok, akik időnként használják az ideális gáz állapotegyenletét.)
> „Európában ez, vagy Celsius-skála az elterjedtebb?”
A Celsius-skála. A Kelvin-félét kifejezetten tudományos céllal használják, és az sajnos kevésbé népszerű, mint az egyéb köznapi felhasználások, ahol a Celsius-skálát használjuk. (Szóval a Celsius-skálát gyakorlatilag minden 10 évnél idősebb ember használja Európában, a Kelvin-skálát meg mondjuk csak ezek fele, és ezek nagy része is többször használja a Celsius-félét.)
Amúgy meg nincs nagy különbség a kettő között.
Tehát, a Kelvin skálát az egész világon a tudományos területen használják, mivel a gyakorltban nehézkés. Praktikusabb a Celsius skála, melly a Kelvinnek egy része lehetne, ez van elterjedve az Európában is.
Az amerikaiak pedig a Farenheitot használják.
Ja, ja.
Mindenhol használják, de azért furán venné ki magát, ha azt mondanád, hogy remek 300 fokos kirándulóidő van éppen.
De ha már fölmegy 310 fokra, akkor igencsak döglesztő meleg lesz!
Pedig ez jobban mutatja a valóságot.
Ümm… 21:14, én úgy tanultam, hogy a kelvin az simán csak kelvin, és nem kelvin-fok.
Másrészt ha már itt tartunk, akkor pusztán az időjárás szempontjából lehet, hogy kényelmesebb lenne a Fahrenheit-skála: [link]
(((Persze ha bármit számolni kell, akkor rögtön jobban járunk a Kelvin-félével. Főleg hogy az illeszkedik legjobban az SI-hez.)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!