Mi lehetett a világegyetem kialakulása az ún "ősrobbanás"előtt?
Figyelt kérdés
A nagy semmi?2015. márc. 5. 19:42
21/27 Gabooorka válasza:
Igazából ez egy nagyon jó kérdés, amit sose tudsz felfogni, de a tudósokban felmerült az az okos feltevés, hogy hogy keletkezett az amiből az ősrobbanás lett. Ahogy az egyik válaszoló írta, mindig megismétlődik. Ez nagyon okos lenne, de akkor valahonnan el kellett induljon az egész. Szóval lehet ez is igaz. Nos a nagyon okos emberek most azt találták ki, hogy van egy abszolút semmivel betöltött végtelen tér, amiben buborékhoz hasonló alakú univerzumok mondjuk lebegnek (ezek állítólag más más dimenziók is). Új univerzumok akkor keletkeznek, ha két ilyen összeütközik. Ekkor van egy nagy Bumm (aminek nincs hangja mert vákumban nem terjed a hang) és ez a tudomány mai állása szerinti nagy bumm. Viszont attól már a tudomány is becsücsül a sarokba és rántgatja magát, hogy az első ilyen univerzum, hogy keletezett :D . Ezek után a válaszom: a büdös nagy semmi, de még az se biztos.
22/27 anonim válasza:
Elméletileg mindig tudunk valamihez vissza vonatkoztatni, és a végtelenségig keresni a kiinduló pontot, mert mindennek van kezdete. Az a legegyszerűbb, hogy mindig is volt világegyetem, de ez ugyebár felfoghatatlan. Olyan, mintha azt mondanám, mennél fel egy lépcsőn, de örökre, az azt jelenti, ha eltelne 15 000 000 000 000 év, nem lenne olyan,hogy na már csak ennyi, már csak 1 nap, már csak 10 milliárd év!!! Hanem örökké mennél, sohasem lenne vége. Ez elképzelhető elméletben, gyakorlatban már kevésbé. Nos, ha megtörténne egy olyan, hogy hirtelen a világegyetem összeomlana, akkor azt nem érzékelnénk, tegyük fel. Összeomlana minden, akkor mi lenne? Bizonyára egy jó büdös semmit képzeltek el, de a semminek is elkell tűnnie, ha minden összeomlik. Tehát, akkor mi van, ha már A semmi sincs? Ezt is meg kell nevezni valaminek....valaminek, ami A semminek is a semmije, egy abszolút zéró állapot, amiben A semmi valamije is semmi, no de ez az abszolút zéró állapot is gyakorlatilag valami.
23/27 anonim válasza:
Szerintem van egy abszolút tér és idő amiben a multiverzumok vannak, membránok összeütközésével keletkeznek az ősrobbanások, és olyankor az új univerzum saját tere és ideje keletkezik. Tehát az ősrobbanás előtt is volt tér és idő, de az nem a mi univerzumunk térideje volt.
24/27 anonim válasza:
Csupán parányi elemi részecskék léteztek; ezek alkották az egész világegyetemet, amely még csak akkora volt mint egy gombostű hegye, és ráadásul hihetetlenül forró. Egyszer csak elkezdett tágulni, a különös és váratlan kezdetből táguló világegyetem olyanná fejlődött amilyennek ma látjuk.
25/27 anonim válasza:
Számomra az a legfelfoghatatlanabb hogy nem volt idő és tér(?) ! Ezt nem tudom "elfogadni". :D
Akkor mibe tágult bele a tér? És mi az a "tértelen" semmi?
26/27 anonim válasza:
UTOLSÓ :)
Mi emberek a hétköznapi világunkban nem vagyunk képesek elfogadni, hogy valami csak úgy lesz és kész.
Viszont ez szubatomi szinten teljesen másképp működik.
Attól félek hogy soha nem fogjuk megtalálni a mindenség elméletét ami választ tudna neked/nekünk/mindenkinek adni.
Azt az egyetlen egyenletecskét, amely minden természeti jelenséget megmagyarázna az egész kozmoszban.
27/27 anonim válasza:
Persze más a "kvantumvilág", de hát csak abból lettünk mi is! Elméletben minden lehet! De a valóság? Vajon melyik elmélet írja le a "valódi valóságot" ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!