Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért van az, hogy már évek...

Miért van az, hogy már évek óta Európában szinte semmi hó nem esik, Amerikában pedig bődületes mennyiségekben van? Miért van az, hogy olyan, mintha az itteni hómennyiség is ott esne le?

Figyelt kérdés

Itt már nem tudom, hányadik éve szélsőségesen kevés hó van telente, ott meg szélsőségesen sok:

[link]

Már kezd idegesíteni, hogy minden télen azt hallom, hogy Amerikában milyen óriási hótorlaszok vannak, meg három méteres a hótakaró. Bár itt esne egyszer annyi, hogy ki se lehet mozdulni a házból! (ez egy gyerekkori vágyam) Miért ilyen egyenetlen a hó eloszlása? Régen ez nem így volt, emlékszem, a kilencvenes években még nálunk is rendszeresen esett, már decemberben is ('92-ben születtem).

2015. febr. 21. 15:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Magyarországon elég ha 10cm hó esik és az már rendkívüli helyzetet okoz :D

Egyébként szerintem pofonegyszerű a válasz miért nincs komoly tél Magyarországon. Mert ez a Kárpátmedence! A környező hegyekben, az Alpokban, a Kárpátokban sok hó esik minden évben, ennek is mi isszuk meg a levét, amikor tavasszal olvadni kezd, nálunk meg kiöntenek a folyók amik a határon túlról idehozzák azt a rengeteg vizet.

2015. febr. 21. 15:54
 2/11 anonim ***** válasza:
2015. febr. 21. 16:12
 3/11 anonim ***** válasza:
57%
éghajlatváltozás
2015. febr. 21. 16:42
 4/11 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem is az éghajlat változás az oka.

Az még lüke viccnek is gyenge lenne, hogy már Putyinnak is van HAARP-ja.

2015. febr. 21. 17:55
 5/11 A kérdező kommentje:

"Egyébként szerintem pofonegyszerű a válasz miért nincs komoly tél Magyarországon. Mert ez a Kárpátmedence!"

Ez butaság, mert 1. nemcsak itt nincs hó, hanem egész Európában baromi kevés, 2. régen itt is volt, szinte minden télen. Nem a Kárpát-medence az oka.

"A környező hegyekben, az Alpokban, a Kárpátokban sok hó esik minden évben,"

Nyilván a hegyvidékeken mindig van hó, de itt most nem erről beszélünk, hanem arról, hogy miért van az, hogy Németországban szinte semmi hó nem esik, Amerika keleti partján meg alagutakat ásnak a hóba, hogy közlekedni tudjanak.

2015. febr. 21. 19:00
 6/11 anonim válasza:
Nekem az tűnt fel, hogy az elmúlt nagyjából 5-6 évben a nem is olyan rég keletkezett egész durva március-áprilisi havazást leszámítva szinte semmi, pedig azelőtt elég jól esett a hó. Idén is lósz#r a termelés ami a havat illeti, tavaly meg talán még kevesebb volt. 10 éve meg állandóan lehetett hógolyózni...
2015. febr. 21. 19:40
 7/11 anonim ***** válasza:

Észak-Amerika sajátos természeti adottsága a nagy észak-déli nyitottság miatt ott bármikor tud hirtelen hideg lenni és ha van kellő utánpótlás akkor bármikor lehullhat annyi hó, mint most. Volt már ilyen többször is.

Nálunk mintha tényleg érezni lehetne a "globális felmelegedést". Nekem nem rémlik, hogy 15 évvel ez előtt 10+ fokok lettek volna decemberben. Éves csapadékból mostanság sincs az átlagnál kevesebb, csak más halmazállapotban hullik:

[link]

2015. febr. 22. 12:55
 8/11 A kérdező kommentje:
Én gyerekkoromból nem emlékszem arra, hogy akkor is ilyen durva hóhelyzetek lettek volna Amerikában. Mostanában minden évben azzal jönnek, hogy rekord mennyiségű hó esett, meg nem győzik kiásni a kocsikat a hó alól. Igazán juttathatnának belőle ide is... Viccet félretéve, olyan mintha az európai termés is ott esne le. Mi lehet ennek a magyarázata?
2015. febr. 22. 13:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Viccet félretéve linkeltem egy oldalt, találsz rajta szép grafikonokat, amelyek szerint nálunk nem esik kevesebb csapadék az átlagnál. A melegebb tél miatt viszont ez nem hó hanem eső formájában hullik le. Tehát nem az itteni csapadék megy oda.
2015. febr. 22. 16:04
 10/11 A kérdező kommentje:

Értem. Fura, de nekem úgy tűnik, hogy itt a csapadék is kevesebb... persze ez az én egyéni nézőpontom. Az biztos, hogy tavaly nyáron elképesztő mennyiségű csapadék esett.

Ez esetben a következő a kérdés: miért van hidegebb Amerika keleti partján, mint Európában? És most hagyjuk a Golf-áramot, az régen is folyt, mégsem volt itt hóhiány ott meg szélsőségesen sok hó.

2015. febr. 22. 16:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!