A CERN -ben való kutatásoknak lehet-e valami kézzelfogható nem elméleti haszna?
Sajnálom, hogy csak 2 hozzá szóló említette a Higgs bozonok megtalálását, mert ez az 55 évi munka legnagyobb hasznos eredménye. Ugyanis Einsteintől tudjuk, hogy a tömeg hullám energiává, és a hullám energia, így a fény is, tömeggé alakítható, pozitron és elektron párrá, és vica versa.
Amikor 45 éve Higgs elaődta az egyetemen hogy a tömeget a Higgs bozon adja, kinevettük, és egyedül ment neki a vele szemben álló 7 és fél milliárd embernek a Földön.
Ugyan úgy, ahogyan Steave Lovelock angol tudós tette, aki azt mondta az USA és a CCCP űrkutatóknak, akik az Oxigén jelenlétének a keresésével keresték az életet az űrben, hogy hülyén kerestek, az oxigént az élet hozza létre. Na, őt is lehülyézték, és neki lett igaza, és ma tudjuk, a stomatolitok még ma is lélegzik az oxigént a vízbe Ausztrália partjainál.
Vissa a Higgs bozonra, ez arra lesz jó, hogy például lehet egy Higgs gomb a jövő autóján, amely kiiktatja a tömeget, és közel fénysebességre kapcsolhatunk.
Vagy a Postának is annyi lehet, mert New Yorkba a csomagot fényként vagy más elektromágneses sugárzásként lőjük át, és ott vissza alakítják a csomag tartalmát, stb.
Nos én ezeket az alkalmazásokat hiányoltam a hozzá szólásokból.
Az örök pesszimisták, a mindenben a kákán is csomót keresők kíméljenek.A világot az optimisták vitték előre.
Üdv Polgár Sándor [link]
#22:
Nagyon jó felvetés, ezzel a CERN indirekt haszna is meg lett mutatva. Biztos, hogy ez sem elenyésző.
Ez hasonló, mint az űrkutatásból, Forma1-ből, rallye-sportból hétköznapi életünkbe kerülő fejlesztések esete.
T. Wadmalac
"konkrétumot még nem írt senki"
Teljesen igazad van, konkrétumot, csak utólag lehet írni. Itt van ez a penicillin nevű valami, és a repülés, a lézer és a röntgen stb. stb., ezek túléltek mindent, ja és nem hullámelméletet, hanem húrelméletet akartam írni, csak lehet nem voltam "otthon"
"a kutatók jó barátja a véletlen..."
Ebben van igazság.
De ugyebár a hasznos véletlenek sem történnek meg, ha nem csinálunk semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!