Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Melyik anyagnak a legmagasabb...

Melyik anyagnak a legmagasabb az olvadáspontja, amit akár egy lakatlan szigeten is könnyedén be tudnál szerezni?

Figyelt kérdés
Vagy jelen esetben egy idegen bolygón (plazmatartály javításához kéne... Zuhanáskor egy kicsit megsérült és nélküle nem indul be a fúziós reaktor, így az energiahiány miatt meg sajna nem megy a térhajtómű...)

2015. jan. 23. 20:59
1 2
 1/16 Borosta2 ***** válasza:
volfram és honnét? villanykörte izzójából az igaz nagyon vékony de ha egy olyan szigeten vagy ahol van rengeteg villanykörtéd akkor sok sikert.
2015. jan. 23. 21:07
 2/16 anonim ***** válasza:
55%

Nah, egy consciousness searching device-szal (CSD, advenced Asgard technology) bemértem, hogy hol vagy pontosan. Jó hír, hogy tőled pár száz kilométerre északnyugatra van egy Astria Porta, amihez közel kell legyen egy zero point modul (ZPM). Szóval csak annyi a dolgod, hogy fogod magad, elmész az AP-hez, ott megkeresed a ZPM-et és abból már elég energiád lesz, hogy beindítsd a hajódat. Út közben vigyázz a Sarcophagusokkal és a háborúból visszamaradt Naquadah-kal.

Sok sikert!

2015. jan. 23. 21:16
 3/16 A kérdező kommentje:
Csak a kérdêsem második fele baromság, de az első felére tényleg szeretném tudni a választ...
2015. jan. 23. 22:27
 4/16 A kérdező kommentje:
Mellesleg nem tudnál inkább simán felsugározni a hajódra egy fuvar erejéig? Hoznék vissza egy kis ozmiumot hogy meg tudjam javítani... Természetesen megfizetem: 40 kg finomított naquadah megteszi? Fegyvernek is jó...
2015. jan. 23. 22:33
 5/16 anonim ***** válasza:
Nevetni fogsz, a szén.
2015. jan. 23. 23:59
 6/16 anonim ***** válasza:

> „Mellesleg nem tudnál inkább simán felsugározni a hajódra egy fuvar erejéig?”

Sajnos nem, én most egészen máshol vagyok. Konkrétan a P4C-970-en, és egy radiálisimpulzus-generátor tökéletesítésén dolgozok.

A homoknak amúgy állítólag 1700 °C az olvadáspontja.

2015. jan. 24. 00:09
 7/16 anonim ***** válasza:
ja a szénnek 2500 körül van
2015. jan. 24. 01:25
 8/16 anonim ***** válasza:
amúgy mi a szarnak ozmium? egy semmilyen nehézfém, nincs tulajdonsága amit gyakoribb elemekből ne lehetne megoldani
2015. jan. 24. 01:26
 9/16 anonim ***** válasza:

Csak szenet szerintem nehezebb találni egy lakatlan szigeten, mint homokot. Persze lehet, hogy akad…

> „amúgy mi a szarnak ozmium?”

Az a plazmatartály javításához elengedhetetlen. Hol tanultál te térhajtómű-mechanikát?

2015. jan. 24. 01:48
 10/16 anonim ***** válasza:
#7 Válaszadó! Megvan az 3600 °C is.
2015. jan. 24. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!