Segítene valaki? Mert elektro tanárom meg az osztályfőnököm se tud segíteni.
300pF os tetőkapacitást szeretnék csinálni a tesla tekercsre de csak úgy tudom megcsinálni, hogyha ~20db ilyen korongot csavarozok össze.
De senki nem tudja megmondani, hogy ilyenkor tényleg megnő-e mert lehet, hogy mivel sorosan vannak így a replussz lessz az eredő. Szerintem logikus, hogy egyszerűen megnő mert ez kicsit se olyan párhuzamos fegyverzetű cucc.
Ha már van elektró tanárod, akkor gondolom valamiféle műszaki vonalon vagy. Akkor viszont rajzolhatnál egy értelmesebb vázlatot ennél... :D
Ha "ekvipotenciális az egész bumbi" a tetején, akkor igen, valamelyest nagyobb a kapacitása, mint pl egy tárcsával, de ezt kb lehetetlen számolni, ezt mérni kell ilyen szinten már.
Akkor rossz iskolában vagy...
Az "ekvipotenciális az egész bumbi" az azt jelenti, hogy a firkálmányodon (bocs :) ) az összes tárcsa ugyanolyan potenciálon van.
Iskolát kéne váltani.
Én megmondtam volna neked face to face, hogy ezt nem lehet értelmesen kiszámolni. A zseniális elméleti fizikusok talán tudnának rá valamit mondani, de szörnyű számolás árán és nem életszerű feltételekkel, magyarul ezt ha tényleg tudni akarod, akkor mérni kell leginkább, vagy egy picit esély van rá, hogy van "amolyan tapasztalati képlet" rá valami mérnöki könyvben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!