ólom kozmikus sugárzás ellen?
sziasztok.
pajzsmirigybeteg vagyok. viszont gyakran repülök. jó ötlet-e ólomból készült pajzsmirigygallért viselni a kozmikus sugárzás ellen?
a röntgensugarak ellen szoktak ilyet viselni, de nyilván az másmilyen természetű sugárzás.
valaki ért hozzá?
Az ólom jó a kemény sugarak (röntgen, kozmikus sugárzás) ellen, viszont önmagában erősen mérgező. Minden anyag párolog, az ólom is. Nem jó tartósan a közelében lenni.
De repülj, amennyit csak akarsz. A levegőréteg e sugarakból édeskeveset szűr ki, e szempontból nem igazán számít, hogy 10 km magasságban vagy. De ez nem baj, a kozmikus sugárzás károsító hatása rendkívül csekély az ember tűrőképességéhet képest.
Az egyéb sugárzások, mint UV, hő és egyebek, inkább lehetnek károsak. De ezek ellen úgy is védekezel.
köszönöm a válaszokat.
erre gondoltam.
ezt hogy érted, hogy védekezzek az egyéb káros sugárzások ellen?
azt én értem, csak azt mondta, hogy az egyéb sugárzások ellen úgyis védekezek.
amit viszont nem értek, hogy mégis hogyan védekezek őszerinte.
igen? és honnan jön a radon gáz?
bocsánat, ha itt mindenki fizikus, és szerintetek hülye kérdéseket teszek föl, de nekem fogalmam sincs a témáról, viszont most fontos lett. normális leírást nem találok sehol.
mindenkinek nagyon köszönöm, aki válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!