Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a véleményetek az időben...

Mi a véleményetek az időben visszautazás paradoxonjairól?

Figyelt kérdés
Próbáltam nagyon egyszerű és tömör lenni :D Mindenki, még a tudósok is úgy gondolnak az időutazókra, mint személyiségekre, mi emberek istennek hisszük magunk. Senki nem úgy gondol az időutazásra, mint energia és anyag visszaküldésére, nem pedig személyekére. Ha arra gondolok hogy anyagot és energiát küldünk vissza, akkor megszűnni látom a paradoxonokat. Az emberi személyiség nem fizikához köthető, de a létező dolgok igen. Az én elméletem szerint ha visszamész a múltba (ami mai ésszel nem elképzelhető,) akkor szabadon megváltoztathatnád, mert a te anyagod és energiád, agyi impulzusostól mindenestől lépett át az időkapun, ami csak úgy nem vész el, motiváció ide vagy oda. Ki mit gondol a paradoxonokkal kapcsolatban? Biztos vagyok benne hogy rengeteg teória van róla a fejetekben :)

2014. dec. 31. 23:28
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Mármint... ép lelassul számodra, érted :3
2015. jan. 18. 14:57
 22/25 anonim ***** válasza:
Tudni kéne értelmezni a dolgokat, meg egy jó erős Minkowski-tér analízis jól jönne ehhez... Ha valamit állítasz, bizonyítsd is matematikával, egyébként fölösleges filozofálás az egész...
2015. jan. 18. 17:01
 23/25 anonim ***** válasza:
Kis garázsban épül az űrhajóm és az időgépem.Majd kiprobálhatod.
2015. jan. 18. 20:31
 24/25 A kérdező kommentje:
Na, valakik de be akartak szólni :3 utolsó, majd mondhatjuk, hogy te legalább megpróbáltad :) Többet találj ki
2015. jan. 18. 22:02
 25/25 anonim ***** válasza:

>"Na, valakik de be akartak szólni :3"

Nem beszólni akartam, hanem rámutatni arra a borzasztóan triviális tényre, hogy halovány gőzöd nincs a relativitáselméletről és úgy oktatsz ki másokat az azzal kapcsolatos jelenségekkel kapcsolatban. Ahogy azt már fentebb is írtam, ha állítasz valamit, azt BIZONYÍTSD is! Undorodom attól, amikor valaki úgy osztja az észt, hogy neki nincs. Menj el egy egyetemi speciális relativitáselmélet (ez még a könnyebbik) kurzusra, hallgasd végig, tanuld meg kezelni a Minkowski-teret és a relativitáselmélet matematikáját, utána már talán, ismétlem TALÁN lesz jogod ahhoz, hogy másokat kioktass. Bár igazából az az egy szemeszter is kevés lesz hozzá, hiszen annyi idő alatt a fizikus gondolkodást amúgy sem vagy képes elsajátítani. A tudásod nagyon erősen konvergál nullához a relativitáselmélettel kapcsolatban, az semmi, hogy néztél pár natgeos vagy discovery-s műsort és elolvastad a teljes elmélet pár következményét, szóval örülnék, ha leszállnál arról a nagyon magas lóról és visszavennél az arcodból. Na meg leszokhatnál az ingerlő és semmimondó, gyerekes smiley-k indokolatlan, undorító használatáról. Persze ez utóbbi, csak jó tanács... Egyébként az is csoda lenne, ha nem akarná minden 20. fizika faktos középiskolás gyerek megváltani a fizikát az egyedinek gondolt ötleteivel. Ezekkel a dolgokkal évtizeden át képzett fizikusok dolgoznak, gondoltak ők már minden olyanra, amit kitalálhatnál és okkal nem foglalkoznak ilyen ötletekkel.

2015. jan. 19. 16:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!