Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kémikusok segítség, mit...

Kémikusok segítség, mit csinál egy vegyész és mit egy gyógyszerész?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok és érdekel a kémia. Régóta gondolkozom azon, hogy mi egy vegyész és egy gyógyszerész között a különbség és hogy melyik mit csinál pontosan valamint a jövőben melyiknek vannak/lesznek jobb munkalehetőségei?
2014. dec. 30. 16:44
 1/4 anonim ***** válasza:

a vegyész az egész kémiával (aztán persze szakirányokon különböző dolgokkal)

gyógyszerész az élő szervezetre gyakorolt hatással főleg, gyakorlatilag egy osztatlan mester

2014. dec. 30. 18:06
 2/4 anonim ***** válasza:

A vegyész szakmáról tudok nyilatkozni, lévén magam is kémikus vagyok. Úgy gondolom a vegyész mélyebb/szélesebb képzést kap a kémiáról mint a főleg gyógyszerkémiára szakosodott gyógyszerészek. Ez az előnye és egyben a hátránya is, ugyanis ez egy tisztán természettudományos végzettséget ad (bár ezen a szakosodás azért segít). Egyetem után elsősorban analitikus szakirányú végzettséggel lehet könnyen állást találni. Ez hasonló munka mint amit a sorozatokban láthatsz: fehér köpenyes emberek sürögnek nagy és drága készülékek előtt amibe mintát tesznek be és vesznek ki, grafikonokat elemeznek, mondják meg hogy miből mennyi van az adott mintában. :) A másik lehetőséged hogy kutató vegyész leszel.

Ahogy én látom gyógyszerészek elsősorban patikákban és gyógyszergyárakban dolgoznak.

Nagyon nagy vonalakban kb. ennyi.

Lényeg hogy bármelyiket is választod lesz biztos állásod.

2014. dec. 30. 18:08
 3/4 anonim válasza:
8%

Kiegészítésként:

Kémia alapszak után lehetőséged van gyógyszerkutató vegyész mesterszakra menni. Ha ezt elvégezted szerintem a tudásod a gyógyszerek területén hasonló lesz egy gyógyszerészével.

2015. febr. 6. 13:58
 4/4 anonim válasza:
100%
Vegyészként nem tanulsz fiziológiát, potofiziológiát, orvosi biokémiát...Természetesen a vegyészek jobban értenek a kémiához magához, de szerény véleményem szerint a gyógyszerhez és annak előállításához leginkább a gyógyszerész ért, és szerintem ezt kár tagadni... Az orvosok és a vegyészek is köpködnek a gyógyszerészekre, hiszen a gyógyszerésztudomány ezek keverékéből tevődik össze (..és természetes, hogy az 5 év alatt nem tudnak belesűríteni mindent) de pont oylan területeket tanulunk és annyit ezekből a tudományokból, mint amennyire egy gyógyszerésznek szüksége van (sőt néha még többet is) ..és hiába köpködnek egyes emberek, a mi munkánkat akkor se tudnák helyettesíteni... De ez az én szerény véleményem, szerintem mindhárom területnek össze kellene dolgozni, hogy még jobb dolgokat hozzunk létre a világban, csak az a baj, hogy kevés ember gondolkodik így! Nem lenézni kellene a másikat, hanem összefogni és értékeket teremteni.
2015. febr. 25. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!