Tényleg ennyire egészségtelen a legtöbb fogkrém?
A fogkrémekben fluorid van, a samponokban most fejből nem mondom meg, de több igen káros dolog, állítólag (nem vagyok szakértő, nem tudom máshogyan írni, de részemről hihető). Az ételek is tele vannak mindenfélével...
Nem csoda, hogy sokan nem vesznek semmi ilyesmit. Épp elég, hogy nem bio a zöldség, minek még bolti kutyult mindenfélével foglalkozni. A fogkrémem speciel xilittes és nincs benne fluorid. Nem tudom, mennyire káros az, de nem akarok kockáztatni, nem gond így csinálni. Hasonló okokból pl. szóját sem eszem, csak ázsiai erjesztettet néha (szójaszósz, miszó igen kis mennyiségben)...
Ahhoz képest, hogy minden második anyagra rámondják, hogy rákkeltő, már mindenki rákos lenne.
Amúgy nagyon vicces, hogy ilyenekkel riogatnak, mint "Gyakori összetevője a tűzhely és lefolyótisztítóknak." Na és, akkor mi van?
"Egy 100 milliliteres „családi” fogkrémes tubusban elég fluorid van ahhoz, hogy megöljön egy kisgyereket." Jobbat mondok, a háztartáoskban vannak tisztítószerek, amiből sokkal kevesebb elég ahhoz, hogy meghaljon tőlük a gyerek, inkább ne vegyünk semmilyen vegyszert, legyen jó bacis a lakás, hátha elkap valami jó kis fertőzést a gyerek. De legalább természetes módon hal meg. Az tényleg jó. Meg ne használjon fogkrémet, ami fluoridos, hadd szuvasodjanak a fogai, vagy helyette tele lehet tömni tengeri hallal és kukoricával.
A fogak elvesztésének még mindig rosszabb következményei vannak, mint ezek az "esetleges" kockázatok.
Kedves kérdező!
Felteszem, te is naponta 2x mosol fogat, mint a legtöbb ember. Hány egészséges és beteg fogad van? Ha tényleg károsak lennének a fogkrémek, akkor most műfogsorral olvasnád ezt a választ.
Az ilyeneket azért írják mert valaki meggazdagszik az emberek tudatlanságán ha pánikot kelt.
Gondoltam, hogy túloz a cikk, cak kíváncsi voltam, hogy van-e igazságtartalma.
Amúgy van olyan élelmiszer, ami egészséges? x) de tényleg..
Bioszon is azt ecsetelte a tanár, hogy az orvoshaverja elmesélte, hogy a szénsavmentes ásványvíz milyen rossz, merthogy kivonják belőle a vasat, ami megbarnítja a vizet, így szép tiszta lesz a víz és könnyebben megveszik.
Csakhogy a vas tartósítaná, nélküle viszont más szerrel kell tartósítani, ami az egyik legrákkeltőbb anyag (???).
Majd hozzátette, hogy akkor már inkább igyunk szénsavasat, meg csapvizet, azok jobbak.
De persze meg máshol a csapvizet szidják (mondjuk nálunk tényleg fehér!)
Na, most akkor mit lehet tenni?:D
Ha a vizet tartósítanák, akkor egyrészt nem lenne ilyen relatíve rövid felhasználhatóság ráírva, másrészt jelentősen több ember kapna rákot aki egészségesen él.
A csapvíz meg tele van hormonokkal, amik az emberből a vízbe kerülnek és nem lehet kiszűrni.
Én nem értek hozzá, de ha egy több évtizedes tapasztalattal rendelkezőorvos mondja ezt....
Vagy ezek szerint mg ő is rosszul tudja?:D
(a víztartósításra-rákra értem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!