A legjobb fogkrém? Help
Fogmosáskor vérzik az ínyem és gyenge a fogínyem is Melyik fogkrémet ajánljátok, mai valóban jó és használ?
Nagyon reklámozzák a paradontax fogkrémet vélemények, tapasztalatok?
Paradontaxot én nem bírtam, förtelmes íze van, Meridol fogkrémet és fogkefét használok, ez nem sérti fel az ínyemet és a fogkrém is nagyon jó annak, aki hajlamos az ínyguylladásra.
Persze azt előszőr kezeltetni kellene fogorvossal, fogköveket leszedetni, ha van, vagy megnézetni, hogy mi okozza az ínyvérzést.
Szia!
Nem tudom, milyen az anyagi helyzeted, de ha teheted, próbáld ki a Vitinne nevű gyógyszert, C-vitamin az alapja, kúraszerűen szedendő, recept nélkül kapható, kicsit drága, de mi ilyenkor szoktuk ajánlani, mert tényleg jó. (fogorvostan-hallgató vagyok)
Ha vérzik az ínyed, az gyulladás miatt van, az pedig a bacik miatt, tehát fontos, hogy ne hagyj fel a fogíny tisztításával. (de örömmel látom, hogy nem akarsz:)) Sokan ott szúrják el, hogy "fáj, vérzik, úgyhogy nem mosom", a helyzet meg csak romlik. :(
A fogkefét tartsd a sörtékkel felfelé 45 fokos szögben a fogaidhoz, hogy egy icipicit (!) be tudjon hatolni az íny alá, így fellazítod, majd kisöpröd a bacik egy részét, amelyek fenntartják a gyulladást.
Gyengéden, minden fogmosás alkalmával masszírozd egy kicsit az ínyedet a fogkefével.
Ha nem mennek a helyes fogmosási technikák, sokat segíthet az elektromos fogkefe, ami magától is alaposabban tisztít.
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de ezeket azért írtam le, mert sok beteg sajnos a média hatására úgy gondolja, hogy minden megoldódik, ha megveszi az x ezer forintos fogkrémeket, pedig a legfontosabb a fogkefe minősége, annak a helyes használata és csak utána jön, hogy mit kenünk rá:)
Hogy a kérdésedre is válaszoljak:)
Ilyen esetben a parodontax tényleg szokott segíteni egyébként, használj szájvizet is, amit a te problémádra fejlesztettek ki, fogselymet, ami hozzájárul a fogak közti ínyszakasz tisztán tartásához.
Hallottam, hogy jó még a lacalut, illetve a meridol, de ezekkel semmilyen tapasztalatom nincs sajnos.
És persze pofavizit a dokidnál félévente:)
Gyógyulást!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!