Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A legjobb fogkrém? Help

A legjobb fogkrém? Help

Figyelt kérdés

Fogmosáskor vérzik az ínyem és gyenge a fogínyem is Melyik fogkrémet ajánljátok, mai valóban jó és használ?

Nagyon reklámozzák a paradontax fogkrémet vélemények, tapasztalatok?

2014. aug. 7. 16:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Paradontaxot én nem bírtam, förtelmes íze van, Meridol fogkrémet és fogkefét használok, ez nem sérti fel az ínyemet és a fogkrém is nagyon jó annak, aki hajlamos az ínyguylladásra.

Persze azt előszőr kezeltetni kellene fogorvossal, fogköveket leszedetni, ha van, vagy megnézetni, hogy mi okozza az ínyvérzést.

2014. aug. 7. 16:30
 2/5 barna nő válasza:
erre a gondra nagyon jó a Nugabest 1 tubus 4500,- félévi ad ag, megtartja a fogakat, a másik Scüssler natural fogkrém 1180,- de lehet máshol más ár. neten utána lehet nézni
2014. aug. 7. 16:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia!Én egy aloe vera alapú, többek között propoliszt és zöld algát is tartalmazó, fluormentes fogkrémet használok és nagyon bevált.A fogíny problémáknál is segít.A gyenge fogínyre még Q10-etlenne érdemes fogyasztanod.
2014. aug. 8. 12:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, milyen az anyagi helyzeted, de ha teheted, próbáld ki a Vitinne nevű gyógyszert, C-vitamin az alapja, kúraszerűen szedendő, recept nélkül kapható, kicsit drága, de mi ilyenkor szoktuk ajánlani, mert tényleg jó. (fogorvostan-hallgató vagyok)

Ha vérzik az ínyed, az gyulladás miatt van, az pedig a bacik miatt, tehát fontos, hogy ne hagyj fel a fogíny tisztításával. (de örömmel látom, hogy nem akarsz:)) Sokan ott szúrják el, hogy "fáj, vérzik, úgyhogy nem mosom", a helyzet meg csak romlik. :(

A fogkefét tartsd a sörtékkel felfelé 45 fokos szögben a fogaidhoz, hogy egy icipicit (!) be tudjon hatolni az íny alá, így fellazítod, majd kisöpröd a bacik egy részét, amelyek fenntartják a gyulladást.

Gyengéden, minden fogmosás alkalmával masszírozd egy kicsit az ínyedet a fogkefével.

Ha nem mennek a helyes fogmosási technikák, sokat segíthet az elektromos fogkefe, ami magától is alaposabban tisztít.

Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de ezeket azért írtam le, mert sok beteg sajnos a média hatására úgy gondolja, hogy minden megoldódik, ha megveszi az x ezer forintos fogkrémeket, pedig a legfontosabb a fogkefe minősége, annak a helyes használata és csak utána jön, hogy mit kenünk rá:)

Hogy a kérdésedre is válaszoljak:)

Ilyen esetben a parodontax tényleg szokott segíteni egyébként, használj szájvizet is, amit a te problémádra fejlesztettek ki, fogselymet, ami hozzájárul a fogak közti ínyszakasz tisztán tartásához.

Hallottam, hogy jó még a lacalut, illetve a meridol, de ezekkel semmilyen tapasztalatom nincs sajnos.

És persze pofavizit a dokidnál félévente:)

Gyógyulást!:)

2014. aug. 13. 13:06
 5/5 David82 ***** válasza:
Nekem a kedvenc fogkrémem a kék Lavera, vagy a Neobio, amiket bioboltban tudsz beszerezni. Enyhe, kellemes ízűek, és nem háborgatják a fogínyt.
2015. dec. 26. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!