Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Pirimidin polaritása? Sehol...

Pirimidin polaritása? Sehol sem találok róla semmit.

Figyelt kérdés
Kicsit bővebben, minthogy poláris vagy apoláris. Sejtem, hogy poláris, de hogy kell elképzelni? A két nitrogénatom körül elektrontöbblet alakul ki és az a negatív pólus, vagy egészen máshogy?
2014. dec. 29. 02:59
 1/3 anonim ***** válasza:

apoláris

hát csak egy gyűrű...

2014. dec. 29. 03:10
 2/3 Ozmium42 ***** válasza:
A nitrogénatomok erős elektronszívók, ennek az az eredménye, hogy a molekula poláris, negatívabb a nitrogénatomokat tartalmazó oldalról, ezen kívül a másik következmény, hogy képes protonálódni, vagyis ion képződik. (gyenge bázis).
2014. dec. 29. 03:49
 3/3 A kérdező kommentje:

1. válasza mehet a levesbe.

Köszi 2.! Már csak azt nem értem, hogy a piridinnek miért magasabb az olvadáspontja, mint a pirrolnak... Valaki esetleg? Rákerestem a dipólus monumentumukra, de a pirrolnak nagyobb. Ebből következne, hogy a pirrolban erősebb dipól-dipól kh.-k jöhetnének létre, ami magasabb op.-t kölcsönöz az anyagnak. A fp. még rendben is van.

2014. dec. 29. 04:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!