Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Latexban hogy írok függeléket?

Latexban hogy írok függeléket?

Figyelt kérdés

Kérném a moderátort, hogy ne helyezze át, mert ez ttk-s szoftver, ehhez nem értenek az informatikusok.

Nem találtam rá külön parancsot, csak szimplán formázzam meg címként? Avagy használjak \section{}-t? Úgy meg bekerül a tartalomjegyzékbe is. Hogy szokták ezt csinálni?

2014. dec. 23. 13:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem van egy olyan parancs, hogy \appendix. Tehát ezt javaslom:

\begin{document}

Blabla…

\appendix

Függelék blalba…

\end{document}

Finombeállítással kapcsolatban nézd meg az appendix csomagot: [link]

Ha jól látom, be lehet állítani, hogy bekerüljön-e a tartalomjegyzékbe, meg a többi…

(Ha Google-ban rákeresel, hogy 'LaTeX appendix', akkor is lesz egy csomó találat.)

2014. dec. 23. 13:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Az egyszerű \section{} miért nem jó?

\section{Valami amerika}

Te azt akarod, hogy ne kerűljön be a tartalomjegyzékbe?

2014. dec. 23. 13:59
 3/9 A kérdező kommentje:

A \appendix-t próbáltam régen, de nem azt csinálta, amit vártam. Most újra elolvasva leesett, hogy ezután egy \section-nal már úgy nézz ki, ahogy ki kéne.

Igazából nem tudom, hogy a tartalomjegyzékben bent kell-e lennie. Úgy emlékeztem, hogy nem szokott ott lenni, de igazából sose figyeltem ezt. Most így benne van, de ha az jó ott, akkor nincs több problémám.

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

2014. dec. 23. 14:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha nem kell a tartalomjegyzékben legyen, akkor:

\section*{Valami amerika}

...

Egyébként a csillag (*) nem csak a section (szakaszt)-t szedi ki a tartalomjegyzékből, hanem az összes többit.

2014. dec. 23. 14:12
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így még jobb lett!
2014. dec. 23. 14:16
 6/9 anonim ***** válasza:
De miért nem használod a Lyx-et? Azzal is generálható latex fájl, és sokkal könnyebb használni mint a latex-et, mert nem kell emlékezni arra a rengeteg kifejezésre.
2014. dec. 23. 14:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem ismerem, még nem is halottam róla. Viszonylag sürgősen le kell adnom azt, amin mos dolgozok, szóval nem akarok új környezetbe menni, de utána megnézem.
2014. dec. 23. 14:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Meddig latexben kellett dolgoznom, az elején latexet használtam, mert nem tudtam a LyX-ről, de mikor mióta megismertem, használom.
2014. dec. 23. 14:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Lenne ismét egy ide tartozó kérdésem. Ha azt mondják hogy írjam le ugyanazt a szöveget két külön szövegdobozban, akkor mégis mit kéne tennem? Nem tudok róla, hogy latex-ban lenne szövegdoboz. Külön oldalra írjam?
2014. dec. 26. 16:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!