Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Valamit nem értek az univerzum...

Valamit nem értek az univerzum tágulásának elméletében, segítene valaki?

Figyelt kérdés
Csillagászat iránt érdeklődő laikusként láttam egy műsort az univerzum tágulásáról, és arról, hogy egyre gyorsuló ütemben tágul. Igazából én csak azt nem értem, hogy ez a gyorsulás hogyan viszonyul a fénysebességhez, átlépheti-e valaha, vagy csak elérheti/megközelítheti a fénysebességet.
2010. febr. 2. 11:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az M-elmélet foglalkozik többek közt a sok bumm elméletekkel. Erről vannak jó könyvek is.

Ismét hangsúlyozom, hogy a tágulásnak köze sincs a v=s/t képlethez, ezért nincs értelme fénysebességnél gyorsabb tágulásról beszélni.

Az androméda galaxissal, pedig egyesülni fog a Tejút, mert nagyon közel van, és gyorsan közeledik is.

A fénysebesség megközelítésének technikai akadályai vannak. Az elérésnek és túllépésének pedig elméleti akadályai.

2011. márc. 31. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!