Nagykepunek hangzom ha azt mondom hogy a pitagoraszt tetelt barki felfedezhette volna?
Sajnos én olyan tudatlan vagyok, hogy még azt sem tudom pontosan, milyen számokat használtak a görögök.
Gondolom nem rómait, mert azt ugye nem véletlenül hívjuk rómainak.
Az biztos, hogy nem arab számokat, de próbáld meg felvázolni a problémát mondjuk a római számokkal, amikkel még az alapműveletek sem túl egyszerűek, mindjárt meglátszik az, hogy egy kis gondolkodás nem is olyan egyszerű.
Akkoriban az emberek egy öt éves szintjén voltak ezen a téren, esetleg az ujjaikon el tudtak számolni valameddig, de manapság már a legelemibb iskolai anyag is az ő tudásukon felül van, így a görög természetfilozófia eredményei hallatlan magasságokban voltak az átlaghoz képest.
Annyi plusz ismeretet feltételezett, hogy Pitagorasz, Thalész és a többiek felfedezéseit csak csodálhatjuk és tisztelhetjük őket.
Ma sem túl egyszerű a megértésük, jó pár évig kell iskolába járnod, hogy eljuss odáig.
A huszadik század kezdetén hazánk lakosságának a 70-80 % a analfabéta volt, de akik jártak is iskolába, azok is csak néhány osztályt, a négy polgári már tanult embert jelzett. Annyival még nem hinném, hogy megérthető lenne, pláne nem felfedezhető.
Ha nem így nézed, akkor igen valóban nagyképűnek hm, inkább látszol, mint hangzol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!