Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nagykepunek hangzom ha azt...

Nagykepunek hangzom ha azt mondom hogy a pitagoraszt tetelt barki felfedezhette volna?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon egyszeru es logikus, nem kell hozza nagy ordongosseg, hogy barki rajojjon. (Vajon mekkora lehet az IQ-m?)
2014. dec. 16. 09:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Bárki felfedezhette volna, csak éppen Pitagorasz fedezte fel. Nem mindegy? Ahelyett, hogy ilyen világmegváltó dolgokon agyalsz, inkább csinálj valami értelmeset. És igen, nagyképűnek hangzol!
2014. dec. 16. 09:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Abban, hogy barki felfedezhette volna, teljesen igazad van. A legtobb felfedezesre igaz ez, sot sok felfedezest mar masok is megtettek, mielott az a valaki megtette volna, akihez kotjuk. Pl Amerikat Kolombusz elott is felfedeztek, gozgepet mar az okorban is epitettek James Watt elott ezer evekkel. Nyilvan ha nem Kolombusz ul azon a hajon, akkor ma valaki mas lenne Amerika felfedezoje. Egyes dolgok annyira logikusak, hogy egyszerre tobben is feltalaltak/felfedeztek oket.

Persze ez nem jelenti azt, hogy – ahogy szerenyen sugallod – te is felfedezhetted volna. Utolag konnyu logikusnak latni, azonban eszrvenni ugy, hogy senki nem beszel ilyesmirol, sokkal nehezebb. Es ez a lenyeg a felfedezesben, hogy elsokent, ismeretlent leirva kell elore haladni. Neked, aki evek ota kapod evezredek letisztult matematikajat koncentralt formaban, nyilvan konnyu megerteni, sot akar ki is talalhatnad. Akkoriban azonban, Pitagorasznak nem volt heti ket matekja, nem tanult gyerekkoraban evekig egyenesekrol, teruletrol, haromszogekrol, hanem mindent maganak kellett kitalalnia. Na ez a nagy szo.

A kerdesed alapjan az IQ-dat amugy nem lehet megmerni, nem kell hozza nagy esz, hogy a Pitagorasz-tetelt logikusnak lassuk. En siman megitelnek neked latatlanban ugy 100-110-et, ahhoz, hogy tobbnek tunj, nagyobbat kell hasitanod. Az egod viszont biztosan veri a plafont.

2014. dec. 16. 10:03
 3/13 Wadmalac ***** válasza:
100%

Hát ez pofonegyszerű. - mondta Watson.

:)

2014. dec. 16. 10:26
 4/13 anonim ***** válasza:
Ma talán evidencia, de sokáig nem volt az. Ha rajtam múlna, sosem fedeztük volna fel, és nem azért, mert hülye vagyok, hanem mert eszembe se jutott volna ilyeneken gondolkodni.
2014. dec. 16. 10:28
 5/13 anonim ***** válasza:

Mind a négy eddigi válasszal egyetértek, és nincs is további hozzáfűznivalóm.

Max. ez:

[link]

Hajrá. :)

2014. dec. 16. 10:39
 6/13 anonim ***** válasza:
#3 Le a kalappal. Frappáns, ügyes.
2014. dec. 16. 10:41
 7/13 anonim válasza:
100%

Nekem azért nem tűnsz nagyképűnek mert tudom, hogy Te nem fedezhetted volna fel.:) Én sem. No és a legtöbb ember szintén nem. Szerintem viszonylag kevés olyan ember van aki kitartással szorgalommal bizonyos szintű tudással képességgel mélyen belevesse magát egy tudomány ágba egy adott témába, és e mellett ami rendkívül fontos lehet egy felfedezésben, hogy rendelkezik egyfajta kreativitással , kreatív hozzáállással.Viszonylag ritka az ilyen ember.

Arról nem is beszélve, hogy gyakran igen komoly tudásra ismeretre is szükség van ahhoz, hogy felfedezd a legegyszerűbbet. Amikor már ismered az egyszerűt azt gondolhatod, hogy "óóóó ezt én is felfedezhettem volna" de nem! a legtöbbször ez nem így működik.Ha úgy gondolod, hogy nem így működik akkor könnyen bizonyíthatod az ellenkezőjét. Mutassál itt be nekünk egy új felfedezésedet.:)

2014. dec. 16. 10:54
 8/13 anonim ***** válasza:
2014. dec. 16. 11:06
 9/13 anonim ***** válasza:
Egyrészt nem Pitagorasz fedezte fel. Másrészt meg azért megnéznélek egy olyan korban, ahol még az algebrai műveltek leírása sem volt megoldva rendesen. Nem hogy olyan dolgok, mint a számok általánosítása paraméterekkel, vagy egyáltalán a számok maguk. Pl ők nem hittek az irracionális számokban. Egy hozzánk képest nagyon elmaradott társadalomról beszélünk.
2014. dec. 16. 13:19
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen, bárki felfedezhette volna, mint sok mást is..

IQ-dat nem tudom, de pl. mai hatalmas ismereteddel max. középkori eszközökkel kitalálnád hogyan mérjed meg a fénysebességet.

Mert megtették.. Te meg tudnád tenni, anélkül, hogy a Googlet használod? Attól tartok nem....

Vagy. még az ókorban nagyon jó közelítéssel kiszámolták a Föld kerületét.

Te, ma meg tudnád tenni akkori technikával?

Kíváncsian várom felfedező válaszod, ne feledd, hatalmas előnyöd van az akkoriakkal szemben!!

2014. dec. 16. 14:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!