Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az űrben van légellenállás?

Az űrben van légellenállás?

Figyelt kérdés
Ha az űrben építünk egy űrhajót akkor az mindegy milyen az alakja,mert nincs ott légellenállás.

2014. dec. 14. 09:30
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
1km x 1km x 1km-es kockának hol van a tömegközéppontja?
2014. dec. 14. 16:40
 12/24 anonim ***** válasza:

Kocka? Persze!

[link]

2014. dec. 14. 17:19
 13/24 A kérdező kommentje:
1km x 1km x 1km-es középpontja?
2014. dec. 14. 17:39
 14/24 anonim ***** válasza:
78%
Ha már elmúltál 14 éves, akkor ezt már illene tudni. Persze, nem a fészbukon tanítják...
2014. dec. 14. 17:52
 15/24 anonim ***** válasza:
66%

#4-es:

Az általad kérdezett méretes kocka tömegközéppontja a kocka mértani közepe, már amennyiben homogén anyagból van. Azt nem tudom én sem, hogyan lehet kiszámolni, hova esik, de azt hozzá kell tennem, hogy űrhajó esetében biztosan nem homogén szerkezetű, ezért a tömegközéppont nem biztosan esik egybe a mértani középpel.

2014. dec. 14. 17:53
 16/24 A kérdező kommentje:
Elmúltam 14 csak külföldön járok suliban és ott csak most kezdtük el venni ezt az anyagot,vagyis a fizikát.
2014. dec. 14. 17:55
 17/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm négyesnek és a többieknek pont most olvastam egy cikket és értelmeztem szóval,ha van egy 2 tonnás rudam xy mekkora akkor elkel oszlatnia súlyt vagyis 1-tonnát felezünk 2 képen lehet,ha egyenes akkor merőlegesen vagy függőlegesen nem de és a főmeghajtó pedig azon a képzelet beli csíkon,a végén természetesen ugye?mindenkinek jár a zöld like
2014. dec. 14. 18:08
 18/24 A kérdező kommentje:
utólsó kérdés az űrhajót a tömmegközéppontján vagyis ott egy tengely kell ami nagyon erős legyen,mint a házakban a gerenda?
2014. dec. 14. 18:11
 19/24 anonim ***** válasza:

#4-es:

Úgy érted, hogy a tömegközépponton át kell vezetni valami merevítést, szilárdságadó tengelyt?

Erre azt mondom, hogy nem feltétlenül. A szerkezet egészétől vagy teljességétől függ a tárgy szilárdsága, állékonysága. Ha elég masszív a vázszerkezet konstrukciója körkörösen vagy széltében és hosszában mindenhol (aminek úgy is kell lennie), a tömegközéppont eshet olyan helyre is, ahol éppen nincsen semmi szerkezeti elem sem, például egy helyiség kvázi "üres", üreges belső terébe is.

2014. dec. 14. 18:35
 20/24 anonim ***** válasza:

#4-es folytatása:

Vagyis azt gondolom, hogy egy űrjárműnek nem megengedhető, hogy legyen bárhol (a tömegközépen kívül) is gyenge pontja, mert igen erős igénybevételeknek van kitéve és a biztonság kérdése kell szerepeljen az első helyen. Csak így garantálható egy komolyabb távolságú és jellegű küldetés sikeres teljesítése.

2014. dec. 14. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!