Milyen faktorok vesznek részt az E. coli béta-galaktozidáz enzimek kifejeződésében?
Figyelt kérdés
2014. dec. 7. 18:38
1/2 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Először is legyen laktóz. A laktóz kötődik a lac-operon represszorfehréjéjéhez, erre az leválik a DNS-ről és szabaddá teszi az utat az RNS-polimeráz számára.
Ha nem áll más tápanyag rendelkezésre, akkor megnő a cAMP-szint, a cAMP aktiválja a CAP-et (catabolyte-activated protein), ami valahol a promóter előtt kötődik a DNS-hez és segíti az RNS-polimeráz kötődését, ezzel sokszorosára növeli a gének expresszióját.
2/2 A kérdező kommentje:
köszi :)
2014. dec. 7. 22:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!