Einstein-féle mátrix?
Figyelt kérdés
Valamilyen átmeneti valószínűségeket lehet kiszedni belőle Einstein együtthatóként, ennyit tudok róla, semmi érdemit nem találtam neten. Valaki, aki tudja miről beszélek, adna hozzá linket?2014. dec. 6. 20:38
1/2 anonim válasza:
Az einsten tenzorral az einstein egyenleteket, az áltrel "maxwell egyenleteit" lehet tömörebb formában leírni. Nem tudom milyen átmeneti valószínűséget hallottál bizonytalan forrásból, de ezzel egy pszeudo-Riemann sokaság görbültségét tudjuk kifejezni. Meggyőződésem, hogy feleslegesen adnék hozzá linket, mert nem tudnál meg belőle sokkal többet. Komoly differenciálgeometriai és tenzoranalízisbeli előtudás szükségeltetik ahhoz, hogy valaki áltrellel foglalkozzon. Ezek nélkül az einstein egyenletekből valaki csak pár betűt lát görög alsó indexekkel, ami a valóságban 16 egyenletet takar.
2/2 A kérdező kommentje:
A spec. rel. megvan, szóval az alapot tudnám hozzá, de szerintem nem erre gondoltam. Itt arról lenne szó, hogy a semleges hidrogénatom két alapállapota közötti átmenet - mikor a proton és elektron spinje parallel és antiparallel állásban van - valószínűségét az Einstein együtthatók adják meg. Elvileg ezt valamilyen tenzorból lehet kiszedni és mivel az együttható Einstein nevét viseli, feltételezem a tenzornak is hozzá van köze.
Köszönöm a választ!
2014. dec. 7. 13:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!