Hogy lehetséges az, hogy az az elmélet, amely egy adott dimenziószinten egységes, az egy kisebb dimenziószinten több különböző elméletnek tűnik?
Figyelt kérdés
Nem kell részletbemenően vagy bonyolultan.2010. jan. 28. 17:03
1/8 anonim válasza:
Képzelj el egy háromszöget benne egy kört (egy síkon vannak), ez így 2 dimenziós. Ha elmetszed ott ahol a kör van akkor 4 pontot fogsz kapni, 1 dimenzióban ugye. Holott tudjuk, hogy 2 dimenzióban ez egy kör és egy haromszog... Kb ennyiben varialjak a dimenzioszamok a ralatast a dolgokra, ami alacsonyabb dimenziószinten összefüggéstelennek tünik egyel nagyobban, egy kerek egészet alkot(hat)
2/8 A kérdező kommentje:
Sajnos ennél a résznél megakadtam: Ha elmetszed ott ahol a kör van akkor 4 pontot fogsz kapni, 1 dimenzióban ugye.
Nem igazán értem, hogy milyen pontok megkapása a cél. Meg azt sem, hogy hol kell metszeni a háromszöget.
2010. jan. 28. 18:49
3/8 A kérdező kommentje:
De egyébként mondjuk a tíz és a tizenegy dimenzió között is akkora a minőségbeli ugrás, mint mondjuk az egy és a két dimenzió között?
2010. jan. 28. 19:00
4/8 anonim válasza:
a 3szög síkjára állítasz egy merőlegest,ennek a merőlegesnek a síkját addig mozgatod amég a kört és a 3 szöget is metszi, az ezen a síkon látszódó 4 pont valójában azok a pontok ahol elmetszette az egyik sík a síkidomokat. Lehet azert volt erthetelen mert elfelejtettem mondani, h sík.
5/8 anonim válasza:
egy közös középpontba állított merőlegessel új dimenziót vezetunk be a térbe, az a lényeg, hogy minden eddigi egyenesre merőleges legyen, így 10 és 11 között is ekkora a váltás persze ezt már nem tudjuk elképzelni mert 4d-t is nehéz felfogni.
6/8 A kérdező kommentje:
Továbbra sem találom a négy pontot, de azért köszi a magyarázatot.
Mondjuk nem tudom, hogy jól helyen keresem-e őket. A metszővonalon kell?
2010. jan. 28. 20:32
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2010. jan. 29. 00:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!