Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A kémiában az egyenletrendezés...

A kémiában az egyenletrendezést meg kell tanulni, vagy meg kell érteni?

Figyelt kérdés
az egyenletes rész az sokszor előjöhet az emelt érettségiben?
2010. jan. 27. 16:19
 1/5 anonim ***** válasza:

be lehet seggelni az egyes a reakcióegyenleteket, de az nem sokat ér, ha nem érted meg a miért- jét.

ugyanaz, mint a matematika - be lehet magolni egy- egy példa megoldását, de ha nem érted a logikáját, akkor semmit sem fogsz tudni. (amúgy a kémiai egyenletek eléggé egyszerű logika alapján működnek...)

2010. jan. 27. 16:29
 2/5 anonim ***** válasza:

egyenletrendezést nem, az egyenleteket kell. hogy mi mivel reagál.(oxidációkat meg ilyen alapokat nem)

legalábbis nekem ez a véleményem

2010. jan. 27. 16:34
 3/5 anonim ***** válasza:

csak logikusan kell gondolkodni

amiből kiindultál annak valahogy a végén meg kell jelennie, ha pl egy hűtőbe beraksz egy zacskó tejet, akkor az ott is lesz nem tűnik el. Azt pedig hogy mi keletkezik, egy kis tapasztalat és ismeret segítségével ki lehet következtetni. Ha fel kell írnod mondjuk az izoprén égésének egyenletét, akkor csak tudni kell hogy szénből CO2 a hidrogénből meg H2O keletkezik.

Lehet hogy csak én gondolom rosszul, mert vegyész vagyok:)

Ha van a kémi iránt vmennyi affinitásod, menni fog:)

2010. jan. 27. 17:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Valóban nem nehéz, de megfelelő elméleti háttérrel is rendelkezni kell, ahhoz, hogy a termékeket fel tudd írni (ahogy ezt már előbb is írták)! És igen, azt gondolom nem csak az emelt, de a középszintű érettségin is előjönnek egyelnetek, sőt ez teljesen alapvető elvárás (értem ezt a szerves egyenletekre, a redoxi egyenletekre és mindenre, ami csak előjön a közoktatásban)!!
2010. jan. 27. 17:17
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, ezt a kérdést még tegnap írtam, amikor nagyon beparáztam, hogy nem fog menni, de egy kicsit hozzátanultam, és megyeget4 najó, nem tökéletesen de egész jól!köccy szépen a válaszokat
2010. jan. 28. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!