Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Űrhajó technológia, építése...

Űrhajó technológia, építése lehetséges?

Figyelt kérdés

Sziasztok kis korom óta érdekel ez az ága a tudománynak,9 éves koromtól tervezek űrhajókat és még sok mást!Technológiám szerintem elég jó meghajtókat nagyon ismerem ezek közül a plazma és az antianyag a kedvenc meghajtóm!Szerintem képes lenék megépíteni egyet bár ez pénz kérdése,sehol se találtam ilyen kérdést, linket egyet kérek tőletek,ha tudtok akkor minden képen segítsetek léci

,mert fontos lenne bár milyen koment jöhet ami ide való előre is köszönöm !:)

2014. okt. 18. 16:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 nlorant82 ***** válasza:
100%
Szerintem nem lenél képes kivitelezni egy ilyen hajtóművet mert pénzügyileg még Magyarország sem képes ilyet kivitelezni nem hiába nincs űrprogramunk sem nem úgy mint az U.S.A nak vagy az Oroszoknak vagy Európának! Mert csak ezeknek van űrhajó kilövésére alkalmas bázisuk mert rengeteg pénzbe kerül! Én szeretnék egy műholdat kijuttatni az űrbe de ez egy időigényesebb projekt pedig én rendelkezek elég sok forrással (Internetszolgáltató cégem van) és még így sem biztos hogy sikerül mert mint említettem ez nagyon költséges dolog! Az amit szeretnél az meg még nagyságrendekkel ennél is költségesebb mert egy ember szállítására alkalmas űrhajó építése anyagilag óriási befektetés és még ha mindezt egy teljesen új technológiával szeretnéd megvalósítani akkor még ennél is többe fog kerülni! Amúgy ha ilyen álmaid vannak akkor jó tanulónak kell lenned menj egyetemre majd irány a NASA és ha sikerült bekerülnöd a NASA hoz akkor van esélyed hogy megvalósuljon az álmod de Magyarországon én ezt nem tartom lehetségesnek!
2014. nov. 14. 04:33
 42/74 Wadmalac ***** válasza:
100%
Hát itt egyelőre szerintem nem a financiális akadályokon esik pofára a projekt. :)
2014. nov. 14. 06:48
 43/74 luigi1995 válasza:
90%

Haver én fizikát hallgatok egyetemen! A te süketeléseid olyan messze vannak a valóságtól mint Makó Jeruzsálemtől! :D

Plazmahajtómű, antianyaghajtómű???

Ne szórakozzunk már egymással. Plazmát a világ legdrágább szupravezető és elektromágneses eszközeivel alig tudunk előállítani, az antianyagról nem is beszélve melyet ma csak az Lhc tud termelni olyan kis mennyiségben hogy min 100 év kellene 1 gramm előállításához.

Az energiaforrásod egy 4 cellás Li aksi?? :D

Jó ha a laptopomat egy AutoCAD szoftver alatt meghajtaná 3 órácskán keresztül. :D

Szállj le a földre, tanulj fizikát és ezeket a kérdéseket hagyd még a fizikusokra, mérnökökre akik tudják is hogy mit csinálna, és igazat adok az előző kommentelőknek előbb egy működő Simpson motort szerelj össze!!!

2014. nov. 19. 18:31
 44/74 nlorant82 ***** válasza:
63%

Én is javasoltam hogy menj tanulni mert akkor később ki tudod majd vitelezni az ötleted (közbe a fizika is fejlődni fog) meg a te tudásod is gyarapodni fog! Mert IGAZA van a felettem hozzászólónak! Jelenleg nem igazán tudunk antianyagot előállítani a plazma meghatáshoz meg szupravezető mágnesek kellenek és sok sok áram! Amúgy szerintem te játék űrhajót szeretnél építeni igaz? Ha nem akkor jó tanulást kívánok az iskolában és idővel meglátjuk hogy a tanulmányaid után sikerül e ilyen hajtóművet létrehoznod! Én drukkolok neked! Ha tényleg űrhajót szeretnél építeni törekedj a matek és a fizika 5 re és

ha kijártad az általánost keres egy műszaki középiskolát majd egy műszaki egyetemet és BSC majd MSC de az sem baj ha prof leszel és utána jöhet az űrhajó építés!

2014. nov. 19. 20:32
 45/74 A kérdező kommentje:
Na gyerekek össze kapom magam mondjátok mit csináljak!
2014. dec. 27. 14:53
 46/74 Wadmalac ***** válasza:
100%
Tanulni, tanulni, tanulni.
2015. jan. 5. 10:48
 47/74 anonim ***** válasza:
ja kezdésnek iratkozz be a műegyetemre oroszhoz fizikára
2015. jan. 5. 11:21
 48/74 Celebril válasza:
Jó játék a Kerbal Space Program, de messze vagyunk még attól a szinttől, mint amit ott láthatsz. Engem is nagyon érdekel a téma, de műszaki egyetemistaként (úgy, hogy még csak nem is a fizikát vagy villamosságtant tanulok) kicsit több rálátásom lehet, mint Neked (azoknak meg főleg, akik a témában tanulnak, mozognak). Nem hiába nem találsz róla a neten semmit, csak sematikus ábrákat a működési elvről: ezek olyan végtelenül bonyolult szerkezetek, hogy több éves gyakorlattal rendelkező szakemberek tudják csak megépíteni (belőlük sem egy valaki). A másik, hogy plazmahajtóművel, vagy ionhajtóművel csak az űrben, vákuumban tudnál kis tolóerővel, hosszú idejű gyorsítással de jó hatásfokkal hajtani valamit. Azt még oda fel is kell juttatni. Ezt mind tudhatod a Kerbal Space Programból, de ez egy játék nagyon-nagyon távol áll a valóságtól. Ajánlom figyelmedbe Scott Manley youtube csatornáját, ott is az Interstellar videósorozatot. Ésszel játssza a játékot, és érdekes dolgokat mond. Ott rájöhetsz, hogy mennyire elrugaszkodott dolog ez az "antianyaghajtómű" a valóságtól. De mindenek előtt, ha tényleg érdekel: tanulj. Ennél többet nem tehetsz és nem is tehetnél.
2015. jan. 10. 23:12
 49/74 anonim ***** válasza:
62%

játékot ajánlasz annak aki itt 9 éves kora óta űrhajtókat tervez :D

fizika matematika kémia megy már kérdező?

megcsinálod a déér-radnait végig fizikából, 5ösöm lesz kémiábólt(mozaikokból az elméletet), matekból meg nem tudom a címét de ilyen kék-fehér gyakorlós minden sulis könyvtárban van vödörszám, akkor kb korosztályod egyik nagy reálzsenijének fogsz számítani és akkor majd beszélhetünk tervezésről

ezt megcsinálni kb egy iskolaév, vagy egy nyáriszünet, de van az az előnye, hogy onnantól már nem kell tanulnod szinte semmit csak a humán tantárgyakat amolyan perverzióból ha van kedved

az egyetemen sem tanítanak már ehhez a szinthez képest semmi újat, csak az alkalmazást, tervezheted az űrhajódat

2015. jan. 10. 23:45
 50/74 A kérdező kommentje:
Fizika,Kémia rendben van a fejemben meg az űrhajó alapjai. Michio Kaku könyveit olvastam jegyzetet is készítettem interneten is,ha találok leírom megjegyzem,ha bejön egy ötlet leírom.Csak azt nem tudom,hogy nincs valahol leírva,hogy az űrhajó szerkezetileg leírva vagy youtube-n valami magyar videó?
2015. jan. 11. 10:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!