Latexben hogy oldom meg, hogy az egyenleteket fejezetenként számozza?
Ez van a document előtt:
\documentclass[12pt]{article}
\usepackage{amsmath}
\usepackage{amssymb}
\usepackage[pdflatex]{graphicx}
\usepackage[a4paper,hmargin={2.5cm,2.5cm},vmargin=2cm]{geometry}
\usepackage[latin2]{inputenc}
\usepackage{t1enc}
\def\magyarOptions{defaults=hu-min}
\usepackage[magyar]{babel}
\numberwithin{equation}{section}
\numberwithin{equation}{subsection}
Aztán LaTeX-ből egyenest PDF-be megy.
A kép beszúrás:
\begin{figure}[!h]
\begin{center}
\includegraphics[width=11 cm]{xxx.jpeg} \caption{yyy}
\end{center}
\end{figure}
Köszönöm a fáradozásod!
Most, hogy kipróbáltam, rájöttem, hogy buta vagyok. A pdftex beállítással lesz jó a graphicx. Tehát
\usepackage[pdftex]{graphicx}
Nem kell bele a 'la'. Bocsánat.
A multline környezettel próbáltad két sorba szedni?
Ha az nem tetszik, még a \textstyle paranccsal megpróbálhatsz néhány törtet kisebbé varázsolni.
Sajnos ilyennél a szerzőnek is el kell gondolkodni egy kicsit, hogy hogyan akarja szedni. Konkrétabb tanácsot megint csak akkor tudok adni, ha idemásolod az egész képletet.
Köszi, sikerült megoldani, végül kivettem még pár nem létszükséges dolgot, de megint tanultam újat!
Lenne még két kérdésem.
Az egyik, hogy hogy lehet megoldani azt, hogy a kép a szöveg mellett legyen és ne alatta/felette?
A másik, hogy amikor hivatkozást készítek, oda van valami extra parancs? Vagy csak szépen meg lehet csinálni felsorolással?
> „Az egyik, hogy hogy lehet megoldani azt, hogy a kép a szöveg mellett legyen és ne alatta/felette?”
Van egy floatflt csomag:
\usepackage[lflt]{floatflt}
Ebben valami ilyesmi:
\begin{floatingfigure}[l]{60.00mm}
\noindent{\includegraphics{valami.eps}}
\end{floatingfigure}
Az [l] arra utal, hogy a bal oldalra teszi a képet, a 60 mm pedig arra, hogy ennyivel veszi keskenyebbre a szöveget. Viszont a képaláírást ezzel a módszerrel még nem jöttem rá, hogy hogyan kell csinálni, tehát a captiont lehet, hogy ki kell hagynod, mert azt a kép alá kerülő szövegre szokta írni.
> „A másik, hogy amikor hivatkozást készítek, oda van valami extra parancs? Vagy csak szépen meg lehet csinálni felsorolással?”
Milyen hivatkozást? A felhasznált irodalomra való hivatkozást a dokumentum végén? Internethivatkozást? Hivatkozást az egyik fejezetre vagy egyenletre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!