Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől, hogyan töltődik fel a...

Mitől, hogyan töltődik fel a magára hagyott, kisütött koncenzátor?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, ha kisütök egyet, lerakom az asztalra akkor utána kissé feltöltődik. Hogyan és mitől?

2014. szept. 26. 16:47
 1/5 The answer ***** válasza:
Statikus elektromosságtól.
2014. szept. 26. 21:25
 2/5 reptoid tudós 2 ***** válasza:
Magától sehogy.
2014. szept. 27. 01:26
 3/5 A kérdező kommentje:

Első, azt valahogy egyből sejtettem, de én konkrét magyarázatra lennék kíváncsi.

Arra gondoltam talán a föld közelében lévő erőtér miatt lehet. Így potenciálkülönbség tud kialakulni a két kivezetés közt, ami ionizálhatja a levegőt és így feltöltődhet.

2014. szept. 27. 11:31
 4/5 Wadmalac ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy bármitől.

Nem nagyon, de feltöltődik random sztatikus töltéshatásoktól, a közelben ható mágneses térerő-változásoktól, napszéltől, bármitől, ami töltésáramlást válthat ki.

Teljesen kisütve tárolás csak rövidre zárva lehetséges.

Van egy vödröd, kiöntöd belőle, ami benne van, aztán otthagyod x ideig. Előbb-utóbb lesz benne valami, por, beleejtett ezmegaz, lecsapódott pára stb.

Tárold pofával lefelé és üres marad.

Sántító hasonlat, de legalább kicsit hasonlít.

2014. szept. 29. 09:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2014. szept. 30. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!