A tyúk kisütött zsírja milyen ételekhez használható?
Figyelt kérdés
Mi javarészt kenyérre kenve esszük, és érdekel, hogy van-e speciális felhasználási módja, esetleg olyan étel amit extrán feldob?2014. febr. 17. 14:54
1/10 anonim válasza:
Én a pörkölteket szoktam abból csinálni, sokkal finomabb lesz, mint disznózsírban, vagy olajban, de egy szárnyas rizseshúst is feldob, vagy egy gulyáslevest, ami pl pulykacombból készül.
2/10 anonim válasza:
Én pogácsát, sajtos rudat, croissant is sütök belőle.
3/10 anonim válasza:
Tulajdonképpen mindenre használható ,úgyan úgy mint a sima zsír csak ez ízesebb.
4/10 anonim válasza:
Ugy van, bármire használható, de vigyázz a sóra. Mert valószinü megsóztad a tyukot, mielőtt kisütötted?
5/10 anonim válasza:
Rántáshoz, pörkölt alá, sajtos-sós rúdba szoktam elhasználni, ha éppen nem kenyéren végzi nálunk is :)
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Sózni nem sóztam, hisz nem a tyúkot sütöttem ki, hanem csak a zsírját. Gyönyörű sárga, és imádom az ízét, ezért szeretnék más ételt is színesíteni vele.
2014. febr. 18. 11:06
7/10 anonim válasza:
Én körözöttbe is baromfi zsirt szoktam tenni. Vagy ha sok liba- baromfi zsir összegyülik, megreszkirozok egy darab libamájat,és ebben sütöm meg. Valami isteni. Most pl. 4 ezer a piacon a libamáj. Ha veszek egy 30 dekás darabot, és megsütöm bő zsirban, hogy ellepje bőven a zsir, akkor erre egy hétig is rájár a család, hogy kenegesse a kenyerét. Akkor mi a drága??? Ha kéred, leirom, hogy csinálom a libamájat, hogy kenhető, puha legyen.
8/10 A kérdező kommentje:
Persze, írd le ha nem gond. Minden érdekel.
2014. febr. 19. 00:16
9/10 anonim válasza:
Kisütöm a zsirt, legtöbbször liba zsirt bőrös zsiradékból, majd hagyom, hogy lehüljön, de ne dermedjen meg. A még folyós, de hideg zsirba teszem egybe a megvett szép világos libamájat, és kis lángon elkezdem visszamelegiteni. Mire felforr, már kész is. Nem szabad sütni a szó szoros értelmében, mert a libamáj is tiszta zsir, amit forrással elveszit, és nem lesz "teste" ha tulsütöd. Tüvel megszurod, és ha már nem levedzik, akkor jó. Hagyod kihülni a zsirban. Jó ha olyan edénybe teszed, amiben ellepi a zsir. Isteni finom. Sót nem véletlenül nem irtam. Az majd kerül a megkent kenyérre.
10/10 A kérdező kommentje:
Így a máj a zsírral együtt kenhető (krémes) állagúvá válik?
2014. febr. 21. 15:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!