A hájból kisütött zsírt ugyanúgy lehet használni sütésre, mint a szalonnazsírt?
Figyelt kérdés
2014. febr. 12. 12:50
1/8 anonim válasza:
Persze. Finomabb is, mint a napraforgoolaj :)
2/8 anonim válasza:
persze én szoktam csinálni ráadásul csirkebőrből
4/8 A kérdező kommentje:
A csirkebőrös válaszoló félreértett - én a disznó "háját" kérdeztem, amiből a hájas tésztát meg a hájas sütit szokták sütni. Tehát nem a szalonnának való zsírt sütném ki tepertőnek, és annak a zsírját használnám később, hanem a hájnak a zsírját.
2014. febr. 12. 15:11
5/8 anonim válasza:
Főzéshez teljesen jó a hájból kisütött zsír is.Csak töpörtyűje nem lesz, illetve valami minimális moszat, szóval le kell szűrni.
6/8 anonim válasza:
Apukáék amikor disznót ölnek, akkor amikor a zsírt sütik ki a végefelé hozzáteszik a disznó hájat is, kevesebb ideig sül, de gondolom, ha beleteszik "magában" is jó.
7/8 mustafa33 válasza:
Azért szokták külön kisütni, vagy később tenni hozzá a hájat a többihez, mert mert sokkal hamarabb olvad ki és amíg a szalonnából kiolvad ez megégne. De nagyon finom állagú zsír lesz belőle. A tepertője nem jó, mert vagy eltűnik, vagy ha hártyásan lett felvágva, akkor abból kemény vékony lapocskák lesznek. A vaddisznó hájat is kisütöm mindig ha van.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
2014. febr. 12. 22:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!