Mi van a multiverzumon kivül? Hol helyezkednek el?
Olvastam sok helyen, hogy a mi univerzumunkon kivül létezhet több is. Ez tegyük fel tényleg igy van. De mi van a multiverzumokon kivül ? miben léteznek a multiverzumok ?
például:tegyük fel, hogy az univerzumunk olyan helyet tölt be, mint egy üveg ásványviz egyetlen viz molekulája, az együtt egész a multiverzumok összesége alkotja az üveg vizet. De ez a viz is elfoglal egy helyet, éppen a szobádban, irodádban, akárhol.
Erre vonatkozóan van valami olvasmány ? nagyon érdekel a téma...
Aki azt mondja nincs multiverzum, csak egy univerzum ami nagy bummal kezdődöt, attól is megkérdezném, hogy a nagybumm mibe történt ? kellett hozzá valami tér...
"nem függ össze a sötét anyaggal?!"
Valószínűleg nem.
"szóval a véleményem az hogy a multiverzumok közötti tér IS sötétanyagból van."
Nem valószínű - mivel nyilván ehhez az anyaghoz is kell a tér. Az meg ott nincs.
Attól még, hogy sötét - ez valószínűleg ugyanúgy anyag, mint a közönséges. Csak talán mások a tulajdonságai.
1. nem tudom ki az a Zoli nevű haverod, de ezt nagyon félrenézted barátom.. mert én engem nem így hívnak. És az ezo se érdekel, de ez a téma érdekes számomra és szerintem mindenkinek akit érdekel az, hogy mi van körülöttünk.
2. Már csak felületesen érinti a témát.. Régebben mindig hallottam, hogyan tudok olyan hülyeséget/fantasztikus film: pl: szuperhősös filmek/ nézni, amiben valótlan dolgok vannak...
Ennél a pontnál eszembe jut, hogy ki is döntheti el, hogy mi lehet valós és mi valótlan ?
Mert ha jobban megnézzük, egy semmibe "lebegő", a többihez képest porszemnyi méretű bolygón élünk, ami a napunk fényében forogva létezhet mai formájában. És multiverzumokat és hasonlóakat feltételezhetünk.. hát ez is elég "merész fantáziájú" filmbe beillő megfogalmazásnak hangzik...
Nos, ha valaki sosem hallott még fizikáról és csillagászatról, annak fantasztikus, hogy a földgolyó túloldalán neki fejjel lefelé állhat valaki.
Aztán tudásszinttel együtt egyre magasabb rendű dolgok tűnnek fantasztikusnak.
Egy kvantumfizikus a kétrés-kísérlet hétköznapi ember számára sci-finek tűnő furcsaságaira csak annyit mond bólintva: "Igen. És?"
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!