Miért magasabb a nők hangja, mint a férfiaké?
Figyelt kérdés
Mi ennek az oka? Mi a jelentőssége? Vagy csak véletlen?2010. jan. 20. 11:29
1/2 dellfil válasza:
Másodlagos nemi jelleg. A serdülő korban a nemi hormonok felfokozódó, és a nemre jellemző termelődése befolyásolja a testi jelleg kialakulását. Többek között a gégefő arányait is. Ez meg a hangmagasságot, hangszínezetet. A nőknél kissebb marad általában a gégefő (ádámcsutka :) ) ezért magasabb a hangjuk. Azt hiszem a tesztoszteron (vagyis a kevesebb volta) a ludas ebben.
2/2 anonim válasza:
szerintem az őskorig vissza kell menni a válaszért :) nem olvastam utána, de szerintem a férfiaknak a vadászat, a harcok miatt kellett az elrettentő mély hang. Ezért alakulhatott ki szerintem. bocsi ha hülyeséget mondtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!