Szerintetek ilyen időben a magasabb házakban lévő légkeeringtető/elszívó berendezéseknek van létjogosultságuk?
Figyelt kérdés
A 9. emeleten lakom, a konyhámon és a fürdőszobámon nincs ablak. Néhány szakértő kitalálta, hogy az itt rendeszeresített légelszívók feleslegesen fogyasztják az áramot. Mióta átmelegedtek a falak, nincs semmi légmozgás, alapból is alig kapni levegőt. Vajon h*lye vagyok, ha felteszem a kérdést, hogy életveszélyes-e, ha valaki ilyenkor nekiáll főzni?2011. aug. 25. 11:07
1/3 anonim válasza:
Szerintem az elszívóknak kötelező működni. Ha jól emlékszem régen az ilyen típusú lakásoknál az ajtókon lévő szellőzőnyílásoknál ki volt írva: "A szellőzőnyílások eltakarása életveszélyes és tilos!".
2/3 A kérdező kommentje:
Szakaszosra van állítva. Tegnap estére nem volt oxigén a lakásban, aztán főztem is egyet (a kézi működtetésű légelszívóm elromlott) és elkezdtem szédülni, meg fájt a fejem. Szóvá tettem a dolgot: mások jobban értenek hozzá...De nálam senki nem volt CO/CO2 szintet mérni...
2011. aug. 25. 11:29
3/3 Smartguy86 válasza:
Ablaknyitás?
Amúgy jó a kérdés. Én azon is aggódnék, hogy a régi panelházak szellőzőrendszereiben elszaporodott penészgomba milyen egészségügyi kockázatokat jelent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!