Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az agy tekinthető biológiai...

Az agy tekinthető biológiai computernek?

Figyelt kérdés

2014. szept. 18. 21:39
1 2
 11/17 BringaManó ***** válasza:

@"terrás sata vinyók"

vigyázz: terás!

2014. nov. 19. 22:51
 12/17 nlorant82 ***** válasza:
23%
"nlorant82 az egyik legnagyobb kamu troll a gyakorin. Én nem venném készpénznek a válaszait." Mérnök Informatikus vagyok tehát higgye el hogy értek a számítógépekhez és soha nem voltam troll és nem is kamuztam mert igaz mondó ember vagyok ha érdemben nem tud a tudása miatt hozzá szólni egy kérdéshez akkor kérem ne is szóljon hozzá! Továbbá simán feljelenthetném becsületsértésért! A terrás HDD meg hülyeség az agy tároló kapacitása ennél sokkal sokkal nagyobb! A lényeg annyi hogy az agy egy biológiai analóg számítógépnek tekinthető!
2014. nov. 22. 10:45
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Privát vélemény, de én úgy tekintek rá, mint egy nagy analóg szekvenciális hálózatra. Minden egyes csomópontnak (idegsejtnek) vannak be- és kimeneteik, és az egyes csomópontok kimeneti jelei meghatározzák a hozzá kapcsolódó többi csomópont állapotát. Így szalad végig az információ az egész hálózaton. A digitális kapu-hálózatok is azt csinálják, hogy különféle bemeneti kombinációkra egy adott kimeneti kombinációt adnak válaszul. Csak az agynál ez annyira bonyolult, hogy egyelőre esélytelen reprodukálni, már csak a csomópontok száma miatt is (de nem csak azért). Ráadásul nem csak elektromos jelek határozzák meg a pillanatnyi állapotát, hanem vegyi anyagok is.
2015. jan. 2. 02:12
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Az analóg - digitális témához szeretnék hozzátenni annyit, hogy a neuronok is úgy vannak ám, hogy vagy van jel, vagy nincs. Abban az értelemben, hogy egy neuron csak egy féle "jelet" tud, azaz vagy elindul belőle egy akciós potenciál, vagy nem. És az mindig ugyanolyan függetlenül attól, hogy mely dendritekből származik az az ingerület, ami a szóban forgó neuron depolarizációját kiváltja. Nekem ez olyan digitális dolognak tűnik, de én inkább a biológiához értek, a számítástechnikához nem.

neandervölgyi

2015. jan. 2. 17:18
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Digitális, párhuzamos működésű számítógépnek lehet tekinteni az agyat, de ráadásul hormonok állítják be az alappontokat (tehát, hogy mennyire érzékeny a digitális elem, stb).
2015. febr. 7. 12:02
 16/17 anonim válasza:
54%

IGEN, még szép.

De sokkal bonyolultabb a mai számítógépeknél. (sokkal gyorsabb :D)

Bár a működése egy kicsit más pl.:

A gép nem törli az adatait automatikusan, de az ember igen : felejt.

Miért?

Az agynak parancsot "adunk" (hülyén hangzik, de ezek parancsok) és végrehajtja mozgás, beszéd, stb.

2015. ápr. 2. 22:10
 17/17 anonim ***** válasza:
34%
De mennyire. A mesterséges intelligencia programok az idegrendszer működését másolják.
2015. ápr. 3. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!