Miért lesz alacsonyabb a víz szintje egy vízbe mártva megtöltött műanyag üvegnek miután kiemelem a vízből?
Figyelt kérdés
Ma vettem észre, hogy egy üres samponos flakont, ha vízbe mártva töltök meg, tehát teljesen teleengedem vízzel majd kiemelem a vízből a víz ugyan először a flakon szájának szintjén áll, de hamar 2-3 milliméterrel lejjebb enged, ahogy teljesen kiemelem a vízből.2014. szept. 14. 22:37
1/6 anonim válasza:
Szerintem csak a fénytörés miatt látszik úgy mintha változna a víz szintje. A valóságban nem változik.
2/6 anonim válasza:
A vízben nincs nyomás a flakon oldalán, ha pedig kiveszed, a benne levő víz kinyomja, tehát egy picit nő a flakon űrtartalma.
3/6 anonim válasza:
Okoska: a külső víz nyomása összenyomja kissé a flakont, ha az vízbe van, tehát kisebb a belső térfogata és így tovább...
4/6 anonim válasza:
Szerintem meg azért, mert a műanyag flekon anyaga rugalmas. A vízben nagyobb a külső nyomás, mint - amikor kiveszed a vízből -, a levegőben. A belső nyomás ugyanannyi marad, ezért kicsit megnyúlik a flakon, azaz nagyobb lesz a belső térfogata. Nagyon minimális ez az eltérés ezért csak néhány miliméternyi lesz a külömbség.
5/6 anonim válasza:
A vízben a flakonban lévő víz "súlytalan" lesz (Arkhimedesz), amikor kiemeled, a víz súlya egy picit kifeszíti a flakont, nagyobb lesz a térfogata.
6/6 A kérdező kommentje:
Azt hiszem a 2,4,5-ös válasz tűnik a legvalószínűbbnek, köszi!
2014. szept. 15. 10:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!