Valaki letudná nekem írni a borszeszégő égésének RENDEZETT egyenletét?
Figyelt kérdés
2014. szept. 6. 14:18
1/3 anonim válasza:
Azt tudod, mi a borszesz?
Elárulom. Az etil-alkohol a borszesz. Elvileg ez ég el a borszesz égőben.
így aztán:
CH3-CH2-OH + 3 O2 = 2 CO2 + 3 H2O
Bár nem tudom, hogy pontosan mit értesz RENDEZETT egyenleten, de ez sztöchiometrikusan stimmel.
2/3 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy mit jelent,csak az egyenletrendezés nem az erősségem,annyira nem értek sajnos hozzá,az elméletet nem tudom a gyakorlatban alkalmazni. Köszönöm a választ!:)
2014. szept. 6. 19:20
3/3 anonim válasza:
Elárulom neked, hogy én is az internetről néztem ki. Emlékeztem rá, hogy annak idején milyen nehezen ment ez nekem is. Neki is álltam, hátha mai eszemmel menni fog, de belegabalyodtam. Viszont az neten tényleg csak néhány másodperig tartott megtalálni.
De azért örülnék, ha lenne valaki okos, aki elmagyarázná ennek a sztöchiometriai egyenletrendezésnek a logikáját. Nagy hálára kötelezne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!