Igaz az a hír, hogy sikerült létrehozni egy mesterséges levelet, ami oxigént tud előállítani?
#mesterségeslevél
2014. aug. 26. 16:07
1/10 anonim válasza:
2/10 anonim válasza:
Nem csak levelet mesterségesen, hanem konkrétan egy olyan szövetet, ami szén-dioxidból oxigént csinál, ezzel gyakorlatilag végtelen levegőforrást adva akár egy űrutazónak is. Ezeket a "leveleket" azért formálták levél formájúra, hogy jobban megérthető legyen a működése, szimpatikusabb legyen.
3/10 anonim válasza:
És ez miért jobb, mint fát ültetni...?
4/10 anonim válasza:
Nem szárad/hervad el. Nincs szavatossága, nem kell öntözni, bármilyen környezetben felhasználható, nem roncsolja a koszos levegő.
5/10 anonim válasza:
Mellesleg szövet ként felhasználható bármire. Ha lenne egy légmentesen elzárt szoba, és bezárnának oda, közben a falak ezzel az anyaggal lennének kitapétázva, sosem fogyna el a levegőd.
6/10 anonim válasza:
Egyébként a szén résszel mit csinál? Mert odáig oké, hogy CO2 --> O2, de itt nekem még hiányzik valami.
7/10 anonim válasza:
Szén a levegőbe? Lehet hogy laikus vagyok, de én úgy tudom hogy a levegőből az oxigént használod fel, hogy a véred könnyebben szállítsa a tápanyagot, és mikor elhasználódik az oxigén, szén-dioxid formájában kifújod.
8/10 anonim válasza:
Néhány óráig -talán napig- működhet, aztán elhalnak a sejtek, mert nincs tápanyagutánpótlásuk. Fák sincsenek a sivagatban, noha széndioxid meg igen. Ez még kevés, hogy életben maradjon. Ez csak egy művészeti figyelemfelhívó project, gyakorlati alkalmazhatósága 0.
9/10 anonim válasza:
Gyakorlati használhatósága 0? Az hogy szén-dioxidból oxigént tud előállítani, nem haszontalan. Dúsítja a levegőt. A sejtek tápanyagforrása meg a szervezet tápanyagforrása. Étel és folyadékbevitel. Csak annyira haszontalan ez mint a városban elhelyezett növények. (tudni illik a városokban a levegő tisztításáért IS szoktak elhelyezni növényeket.)
10/10 anonim válasza:
Szuper dolog, DE
Hova rakja a szenet, amit kivon?
Ha csak azt vesszük, hogy 1 ember napi átl. 1kg széndioxidot termel, amit lebontva kapunk 230g szenet, azt valahova el kell tenni. Ki lehet belőle nyerni?
Am ennek gyakorlati hasznát csak ott látom, ahol kis helyen odafigyelés nélkül szükséges a széndioxid kivonása(pl. űrhajó) nem ez fogja megmenteni a bolygót.
Ez viszont fel vet egy kérdést, milyen hatásfokkal bontja a széndioxidot? Mert ha rosszabb, mint a jelenlegi ipari eljárások akkor halva született ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!