Mi történne, ha kialudna a Nap?
Figyelt kérdés
Olvastam egy könyvben, hogy a Nap nyolc fénypercre van a Földtől. Azon gondolkoztam, hogy ha egyszer kialudna a Nap, semmi supernova, vagy robbanás, csak kialudna. Szóval nyilván 8 percig nem is érzékelnénk....de utána mi lenne? végül is éjszaka se látszódik a Nap, és mégis életben maradunk.. Meg persze ara is gondoltam, hogy a földnek is van egy hőmérséklete, a vulkánok meg a termálvíz segítségével mennyi ideig maradnánk meg a Földön? Vagy lehetséges, hogy a sötétség előbb végezne az emberekkel??( Hát bevallom lehet hogy hülyeség, csak kíváncsi vagyokx)2010. jan. 15. 22:15
11/15 anonim válasza:
a novellában az volt, hogy csökkent a tömeg és ezért letért a pályáról de annyi vonzása még maradt, hogy magával rántsa a környezö bolygokat... de mondom ez egy 1890-es években élt író tollából származik
12/15 A kérdező kommentje:
kössz a válaszokat:D gondoltam rá hogyhamar megfagynánk..(: és sztem attól még nem zuhannánk a napba...hát meg eleve a relativitáselmélet 1915 táadásul egy novella..(: azt azért nemhiszem hogy ez a valóságban megtörténne..akkor már inkább eltávolodnánk töle...szerintem(:
2010. jan. 16. 10:29
13/15 anonim válasza:
csak gondolj bele.. ha még valahogy elő is tudnál ételt állítani.. és fény is lenne.. nem hiszem hogy annyi növényt eltudnál látni mesterséges napfénnyel hogy azok rendesen fotoszintetizáljanak és oxigént állítsanak elő nagyon kis mennyiségben is.. egy idő után mindenki meghalna.. de ez még messze van..:D
14/15 A kérdező kommentje:
hát az elöbb utobb mindenki meghal rész most is érvényben van:D de azért köszi:D remélem nem alszik ki...eddig egész jol birta:P:D
2010. márc. 15. 18:08
15/15 anonim válasza:
Csődbe mennének a naptej gyártók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!