Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történne, ha kialudna a Nap?

Mi történne, ha kialudna a Nap?

Figyelt kérdés
Olvastam egy könyvben, hogy a Nap nyolc fénypercre van a Földtől. Azon gondolkoztam, hogy ha egyszer kialudna a Nap, semmi supernova, vagy robbanás, csak kialudna. Szóval nyilván 8 percig nem is érzékelnénk....de utána mi lenne? végül is éjszaka se látszódik a Nap, és mégis életben maradunk.. Meg persze ara is gondoltam, hogy a földnek is van egy hőmérséklete, a vulkánok meg a termálvíz segítségével mennyi ideig maradnánk meg a Földön? Vagy lehetséges, hogy a sötétség előbb végezne az emberekkel??( Hát bevallom lehet hogy hülyeség, csak kíváncsi vagyokx)
2010. jan. 15. 22:15
1 2
 1/15 Silber ***** válasza:
100%
Nem sok idővel később mindannyian megfagynánk. Gondolj csak arra, éjszakánként mennyivel csökken a hőmérséklet, és ebbe kalkuláld még bele azt is, hogy a Föld másik felét sem süti a nap. Ezen kívül ha mégis találnál valami termálforrást, sokat nem érnél vele, ugyanis a növényeknek napfény kell a fotoszintetizáláshoz, ergó éhenveszel.
2010. jan. 15. 22:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
hát max bunkerekben, föld alatt tudnánk megmaradni mesterséges napfénnyel. Elő lehet állítani fényt ami a napéhoz hasonló úgy tudom, azzal is lehet növényeket termeszteni, csak kisebb mennyiségben és ótvar minőségben.
2010. jan. 15. 22:34
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak kialszik, semmi extra :))) Szerintem a hatalmas hőveszteség miatt, illetve a napsütés hiánya következtében először nagy szelek lennének, illetve viharok. A nagy hőingadozás kitérítene sok sok dolgot, mint pl a tengerek, óceánok, aztán hirtelen fagyás. Nem egyik pillanatról a másikra, hanem nagyjából 12-24 óra alatt. Megfagyna és kicsapódna az oxigén a levegőben. Sokan elaludnának vagy a hidegtől, vagy az oxigénhiánytól. Aztán 24-48 órán belül kihalnánk...a kib...ott nagy sötétben...
2010. jan. 15. 22:57
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a 3. válaszadó közel jár a valósághoz, de én több időt saccolnék mind erre. kb 3-5 "napot" (már ez is viccesen hangzik) Mivel a mágnesesség és a Hold megmaradna a thermoenergia rendelkezésre állna, persze itt nem a hőszivattyús központifűtésre gondolok :) Mélyen a föld alatt, el lehetne tengődni néhány évig, de minek? Mindenesetre azt hiszem a napelemgyártók részvényei padlót fognának, és ez utóbbiban vagyok egészen biztos az egészből leginkább :D
2010. jan. 15. 23:50
 5/15 anonim ***** válasza:
93%
Gondolj bele,hogy a napból származik a hő ami a föld levegőjét melegíti.Lehűlne a föld hőmérséklete abszolút nullafokra,és megfagyna minden.
2010. jan. 16. 00:09
 6/15 anonim ***** válasza:
38%
Te drága utolsó rá nulla fokra hülne le senki nem fagyna meg xD lehülne mínusz 100 vagy 200fokra s ez az érték növekedne folyamatosan..
2010. jan. 16. 00:40
 7/15 anonim ***** válasza:
csökkenne-
2010. jan. 16. 00:42
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
lehet hülyeség de ha kialudna a nap akkor nem veszít a tömegéböl? és akkor úgy tudom belezuhanunk a közepébe a vonzás miatt... lehet hülyeség nem vagyok tudós politologiát tanulok szóval épp elméjü sem vagyok :) na de a napos dolgot egy H.G Wells novellában olvastam...
2010. jan. 16. 00:49
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

0.09

én sem úgy értettem,hogy egyből absz.0-ra hűlne,de egy idő után oda süllyedne.Te is azt írod,hogy -100-200 fokra esne,az absz.0 meg celsiusban mérve -273.

2010. jan. 16. 00:51
 10/15 anonim ***** válasza:
ha egy testnek a tömege lecsökkenne, akkor miért lenne nagyobb a vonzás?
2010. jan. 16. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!