Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történne ha egy nagyobb...

Mi történne ha egy nagyobb gravitációjú bolygón hosszabb időt töltenénk el?

Figyelt kérdés
egy idő után erősödnénk, vagy a szerveinket megterhelné a gravitáció?
2011. aug. 15. 17:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt pontosan szerintem nem lehet tudni.De valami olyasmi,mintha túlsúlyosak lennénk.Még a lélegzet is nehézkes lenne. Tehát az egész gerinc oszlopra nagy teher jutna.
2011. aug. 15. 17:29
 2/8 anonim ***** válasza:
A golyóid egy idő után a bokádat verdesnék. Ezért veszélyes ott a futás. :D
2011. aug. 15. 17:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mennyivel lenne nagyobb a gravitáció. Ha ilyen két-háromszorosa akkor szerintem fel sem tudnál állni, vagy eleve a gerinc nem bírná. De ilyen +5-10% mellett szerintem jönne fel plussz izom.
2011. aug. 15. 17:54
 4/8 Vree ***** válasza:

Ehhez nem értek. xD Úgy értem, olvastam kutatásokat arról hogy hogyan vieslkedik a szervezet alacsony gravitáció mellett (lásd űrhajósok) de hogy nagyobbnál...? Szerintem ezt nem sok szakember vizsgálta még.

Azt tudom pl. hogy ha egy asztronauta sokáig van az űrben előfordul hogy a csontok megnyúlnak és törékenyebbé válnak, tehát gondolom a fordítottja (vastagodás, rövidülés) nagy gravitációnál igaz lehet.

2011. aug. 15. 18:24
 5/8 Vree ***** válasza:

PS.

Úgy tűnik van ilyen tudományág hogy gravitációs biológia (gravitational biology). És az űrhajósok is ki vannak téve elég pluszgravitációnak kilövésnél és érkezésnél hogy vizsgálatok is legyenek a témára.

Pl. itt van egy jó könyv, sajna csak preview (a teljes fizetős): [link]

2011. aug. 15. 19:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Na, egy Dragon Ball rajongó :) Ahogy néhányan leírták, bizonyos fokig menne, de aztán nem. Ha például kétszeres a gravitáció, akkor a saját testsúlyodat kellene mégegyszer elbírnod (szerintem). De ha már kétszeres, akkor a testsúlyod kétszeresét.
2011. aug. 15. 19:21
 7/8 anonim ***** válasza:
rosszul írtam: ha háromszoros, akkor kell a kétszeresét elbírnod. Egy idő után lehetetlenné válna az elviselése
2011. aug. 15. 19:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A csontok terhelés hatására megerősödnek, tömörebbé válnak, úgyhogy a csontozat, ha lassan is, de alkalmazkodna. Az izületek egy másik kérdés, ott azért lennének problémák. A vázizomzat jó eséllyel megerősödne. Szóval jópár hónap alatt kicsit javulna a helyzet, de azért úgy is szenvedés lenne szerintem. (Max 1,5-2,5-szeres gravitációra gondoltam most.)
2011. aug. 15. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!