Ha genetikailag a családom férfi tagjai meghíznak a 30 as 40 es éveire, ezen lehet változtatni?
Pontosan úgy van, ahogy az előző hozzászóló mondta.
Annyi lehet benne, hogy esetleg könnyebben megragad rajtuk a felesleg, mint máson, de egy helye étkezés és sport kombinációval ez nagyon jól kezelhető. Szóval fel a fejjel.
Nem genetika tehet róla. Hanem az életmód. Nyilván te ugyanúgy élsz, olyanok a táplálkozási szokásaid, mint a családodnak, szüleidnek, nagy szüleidnek... így a testalkatod is olyan illetve olyan lesz.
Igen, rajtad múlik, hogy élsz, sportolj, edz, ami jól esik. De minden a konyhában dől el, szóval igazából az étkezésedre kell figyelni, ha nem akarsz elhízni.
Alapon egyetértek az előző válaszolókkal: sok múlik az étrenden és a mozgáson.
De vannak kivételek. Pl. az egyik ismerősöm rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszik, húst egyáltalán nem, édességeket igen, és túlsúlyos.
Az én családomban pedig az egyik nagybátyám rengeteget evett, mégis nagyon vékony volt. Igaz, napi 3 km-t futott még 70-en felül is.
Én pedig nem sportolok rendszeresen, elég sokat eszem, főleg édességeket, és mégis vékony vagyok. Régebben még többet ettem, de többet is mozogtam.
Szóval nincs kőbe vésve semmi, de jó, ha odafigyelsz. :)
Köszönöm hogy ennyi választ kaptam ilyen hamar.
Én csak 19 éves vagyok minimális az étkezésem, ennek ellenére rengeteget mozgok. Nem akarok elhìzni, ennek okából mozgok sokat. Az összes felmenőm pocakos és ez ijesztett meg.
Szóval ha mozgok rendesen akkor nem kell félnem hogy pocakos legyek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!