Hallotta már valaki ezt a speciális permetezési eljárást?
Figyelt kérdés
1 liter tejhez kell adni 3-4 csepp jódot, és ezzel kell megpermetezni a paradicsomot, illetve paprikát és szőlőt peronoszpóra ellen. Ma hallottam, és láttam, hogy a szüleim szomszédjai ezzel permeteztek reggel. Egy öreg néni, és bácsi, ők mezőgazdasággal foglalkoznak mai napig, és ez az egész falu van, és biogazdaságuk van. Mikor permeteztek megkérdeztem, hogy mivel csinálják, és megmutatta. Azt mondta, hogy hatásos, de nekem nagyon extrém. A tej mondjuk lehetne a tapadásért felelős anyag, illetve a sűrűsége miatt jól eloszlik a levél felületén, és a jód pedig fertőtlenítő hatású (bár elég kevésnek tűnik, de a túl sok pedig maró hatású).... szóval így látok bele rációt. Más tapasztalta már ezt az eljárást?2014. júl. 31. 11:38
1/1 Walter_Dornberger válasza:
A paradicsomra tudtommal nem ajánlott mert érzékeny a halogénekre. (klorid, jodid, bromid)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!