Mi adja az emberi test hőmérsékletét?
Figyelt kérdés
Mi melegíti?2010. jan. 8. 22:54
2/12 anonim válasza:
Szénhidrátok oxidációja. Lásd Szentgyörgyi–Krebs-ciklus.
3/12 anonim válasza:
igaza van az előzőnek, de azért leírom "konyhanyelven" :)
az emberi testben oxidáció megy végbe, az oxidáció égés, az égés pedig hőtermelő folyamat. (mindez persze az állatokra is igaz...)
4/12 anonim válasza:
leginkább a melegvérű állatokra is :))))
5/12 anonim válasza:
a hidegvérűekre is igaz, csak nekik incs hőszabályzó "szervük", amely a testük hőmérsékletét állandó szinten tudná tartani.
6/12 anonim válasza:
AZ emberi testhőmérsékletet a fehérjék szabályozzák.A mozgás az izmok összehúzódásával "melegít",mivel amikor összehúzódnak hő termelődik,ezáltal ha pl. nagy fagyban vagy és mozgatod az újjaidat akkor nem fagy be
7/12 anonim válasza:
Nem a fehérjék, a hipotalamusz! :)
Az izmokban (is) történik az eddig leírt mechanizmus, ezért az izommunka a leggyorsabb és legkézenfekvőbb megoldás, ha gyorsan plusz hőt kell termelni (reszketés).
8/12 anonim válasza:
A fehérjék főbb funkcióihoz tartozik a testhőmérséklet szabályozása ha nem hiszed nézd meg a google-ben mielőtt csak úgy lepontoznád!
9/12 anonim válasza:
Igaz ,elolvastam a hipotalamusz izéjét,de a fehérjék főbb funkcióihoz is hozzátartozik ,én így tanultam akár meg is mutatom neked a könyvemben (előző voltam)
10/12 anonim válasza:
Mutasd!
Mindenkivel előfordul néha, hogy baromságot ír, mond. Fafejűén ragaszkodni hozzá elég nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!