Miért van az, hogy van olyan hó, amit 1 óráig kell gyúrnom ahhoz hogy hógolyó legyen belőle, és van olyan, amit elég megfognom és szinte máris hógolyó?
Figyelt kérdés
Például mikor itthon voltak ezek a nagy hidegek, december 19-20-án esett is rendesen a hó, kimentünk haverokkal, és egyszerűen nem lehetett hógolyózni. A mostani hóesésnél viszont, (január 6-8) hozzáértem a hóhoz és egyből tapadt.2010. jan. 8. 18:44
1/6 anonim válasza:
A nedvességtartalmától függ. Ha több a nedvesség jobban tapad akkor.
2/6 anonim válasza:
Melegebb volt a levegő,így a hó olvadtabb tehát jobban tapad mert vizesebb
3/6 A kérdező kommentje:
Ilyen egyszerű lenne a magyarázat? Hmm... Köszi a válaszokat, de valaki esetleg nem tud hó-szerkezeti különbség változásról írni?:D Mármint hogy mi másabb. :)
2010. jan. 8. 18:54
4/6 anonim válasza:
Nekem az ilyen friss hó a kedvencem :)
5/6 anonim válasza:
a hógolyógyúrás lényege az hogy amikor nyomást gyakorolsz a hóra a kezedben a megnőtt nyomás hatására a hó olvadáspontja alacsonyabb lesz, tehát nem 1 fokon fog megolvadni hanem alacsonyabb hőmérsékleten. ha ez az olvadáspont-csökkentés eléri a környezetben érzékelhető hőmérsékletet, akkor tudsz hógolyót gyúrni rendesen, ha pedig nem akkor nem. de persze más tészta ha tocsog a hó a vízben úgy tényleg könnyű hógolyót gyúrni
6/6 A kérdező kommentje:
Áhh!:) Köszi szepen :)
2010. jan. 8. 20:27
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!