Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Én hordozom a zöld szem,...

Én hordozom a zöld szem, szőke hajhoz szükséges géneket? Van rá esélye hogy a gyerekemnek ilyen szinű szeme és haja lesz? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

-Barna szemű vagyok, de belül zöldesszürke a szemem.

-Barna a hajam is, de nagyon sok aranyszőke hajszálam van.

A párom szeme kék, haja szöke. A szüleié szintén.

2010. jan. 8. 15:28
1 2
 11/11 anonim válasza:

a KÉK SZEM génje dominál a zöld fölött, ha egy gyerek az egyik szülőjétől zöldet, a másiktól kéket örököl, kék szeme lesz. Ez a rokonságunkban nagyon jól megfigyelhető, az unokatesóimnál is. Anyámnak zöld szeme van, apámnak barna, így minden gyerek barna szemű lett.....de a nagynénik zöld és férjeik kék szemszíne mind kék szemű gyerekeket eredményezett.....a szőke szintén recesszív gén,anya szőke, apa barna, miért is ne barnák legyünk?

Talán valamelyik leszármazottam majd örökli visszamenőleg, de az nekem sovány vigasz....

2011. febr. 17. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!