Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehet azt tudni, hogy mely...

Lehet azt tudni, hogy mely dínók lettek volna képesek embert ölni?

Figyelt kérdés

[link]

Pl ez képes lenne egy embert megölni? Van egy olyan kritikus magasság, tömeg, amitől azt lehet mondani, hogy veszélyesek lennének?

2014. júl. 14. 20:24
 1/5 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Ez azért sok mindentől függ.

Például egy hasonló méretű kutya is képes embert ölni, ha éppen jól kapja el.

A természethez az embernél közelebb lévő állatok általában sokkal gyorsabbak, jobbak a reflexeik, erősebb karmaik, fogazatuk van, és azt tudják is használni. Az ember a megfelelő fegyverei nélkül meglehetősen védtelen.

Egy ekkora dinoszauruszról már el tudom képzelni, hogy (számára) szerencsés esetben egyedül is képes megölni egy embert, de ezek az állatok általában csapatostul vadásztak. Több ilyen ellen pedig már semmi esélye egy embernek puszta kézzel.

2014. júl. 14. 21:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy puli is tudna embert ölni, ha nagyon akarna, szóval a méret nem nagyon határozza ezt meg. De mondhatnám a méhet is; ha torkon csíp, az nem biztos, hogy túléled.
2014. júl. 14. 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg bármelyik képes lett volna rá, tekintve, hogy sokféle szituáció elképzelhető akármelyik dinoszaurusz és az ember találkozásakor.
2014. júl. 14. 21:47
 4/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszi!

És a mai világban milyen állatok képesek megölni az embert? Úgy értem, a legkisebb, ami képes. Egy rókából nem nézem ki, de azért egy farkas már inkább, nem? Mondhatjuk, hogy egy farkastól kisebb állat már nem veszélyes az emberre? Nem tekinti prédának? És itt most nem úgy értem, mint egy kígyó, ami méreggel öl vagy ilyesmi, hanem ami rendesen megküzdene az emberrel. Vagy tudtok olyan állatot, ami pl kisebb a farkastól, de veszélyes?

2014. júl. 14. 23:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Pl egy méhészborz is nagyobb problémák nélkül meg tud ölni... De jóformán bármelyik állat, akinek van elég erős körme/tépőfoga, meg tud ölni egy átlag embert. (Ha belerakjuk a mérgeket is, akkor a lista lényegesen szélesebb). Sőt, egy kecskének se okozna nagyobb gondot halálos sérülést okozni: kétszer-háromszor beleöklel a mellkasodba, és rövidesen meghalsz ellátás nélkül.

Az embernek az eszén kívül jóformán semmiféle védekezése nincsen. Az egyetlen, amit szinte csak mi tudunk: baromi kitartóan futunk. Erre a legtöbb állat nem képes.

2014. júl. 15. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!