Szép estét! Valaki el tudná magyarázni nekem miért nem tudjuk lemásolni a fotoszintézist legalább olyan jól mint a növények? És ha igen, azzal kb mekkora energiapluszhoz jutnánk mondjuk egy 1 négyzetkilométeres aoutomatafotoszintézisgéppel? :D
le tudjuk másolni, hisz növényeket termesztünk :D
mit értesz ezalatt a gép alatt? a búzatáblák gyakorlatilag ilyen gépek, nem?
A nap fénye nemcsak táplálja, de pusztítja is a napelemeket, és a növényeket. Ezért a növények színtestjeiben, ha fény éri azokat fél óra alatt minden fehérje megújul.
A napelemeknél is történt előrelépés:
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos van egy néhány dolog, főleg fizikával kapcsolatban a fejemben amivel nem vagyok tisztában:D
Nagyon érdekel a "jövő energiája" elképzelés és eléggé természetvédő vagyok. Ez nem valami hippi dolog.
A növények cukrot állítanak elő. Erre gépet építeni nem igazán éri meg, mivel a növény olcsó, és önmagát reprodukálja. Pláne, hogy a cukorral sokat nem tudunk kezdeni energia előállítás terén. Meg a répa olcsóbb :)
Ezenkívül, a növények hatásfoka csapnivalóan rossz (mármint, gép szempontból, növény szempontból pont ideális).
Energia termelésre tehát a fotoszintézis nem jó - arra való a félvezetős napelem. Aminek a hatásfoka szintén csapnivaló, de dolgoznak rajta :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!